x Oud archief

Bitfinex, Tether gaat voor schikking met de procureur-generaal van New York voor $18,5 miljoen

cryptostheen 1 min lezen

Bitfinex en Tether hebben een schikking getroffen met het kantoor van de procureur-generaal in New York in de historische zaak tegen de stablecoin-provider Tether. De autoriteiten van New York beweerden dat Tether een verkeerde voorstelling gaf van de mate waarin Tether (USDT) munten werden gedekt door onderpand in de vorm van fiatgeld.

De schikking vereist dat Bitfinex en Tether $18,5 miljoen betalen voor schade aan de staat New York, en zich onderwerpen aan periodieke rapportage van hun reserves. De voorwaarden van de schikking verplichten Bitfinex en Tether om hun huidige reservestatus en budget te rapporteren, zoals ook elke transactie tussen de twee bedrijven, en om daarnaast openbare rapporten te verstrekken voor de specifieke samenstelling van hun contante en niet-contante reserves. De rapportages zullen de komende twee jaar elk kwartaal moeten worden ingediend.

Ten slotte vereist de schikking ook dat Bitfinex en Tether stoppen met het bedienen van klanten in de staat New York.

Zoals eerder gemeld, beweerde de rechtszaak van de NYAG dat USDT op bepaalde momenten niet volledig werd ondersteund door reserves. Specifiek zou Bitfinex een kredietlijn hebben geopend bij Tether om een ​​tekort van $850 miljoen terug te betalen door het falen van zijn voormalige partner, Crypto Capital Corp. De kredietlijn is sindsdien gesloten, zoals gerapporteerd door Tether en bevestigd door de autoriteiten. Hoewel de documenten specifieke claims doen over de status van Tether zijn reserves in 2017 en 2018, leken de toezichthouders geen problemen te hebben met de reservestatus van Tether in 2021.

“In tegenstelling tot online speculatie, was er geen bevinding dat Tether ooit USDT had uitgegeven zonder onderpand, of om de prijzen van cryptocurrencies te manipuleren”, zei Weinstein, een voormalige federale aanklager.

Met de schikking komt er een einde aan het langlopende juridische geschil – dat op een gegeven moment advocaten van beide kanten zag sparren voor een New Yorkse rechtbank van beroep. Bitfinex en Tether zeggen dat ze meer dan 2,5 miljoen pagina’s aan documentatie aan het kantoor van de NYAG hebben verstrekt om de zaak af te sluiten.

De boete bij de schikking van $18,5 miljoen is nu een zeer klein deel van alle bestaande USDT, die bijna $35 miljard omvat.


23/02/2021 – 14u30
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.