23 februari 2021

Bitfinex, Tether gaat voor schikking met de procureur-generaal van New York voor $18,5 miljoen

Cryptobedrijven Bitfinex en Tether hebben een schikking getroffen met het kantoor van de New York Attorney General (NYAG) over een zaak die ongeveer twee jaar geleden begon. Ze gaven geen wangedrag toe en zijn overeengekomen om $18,5 miljoen te betalen.

Bitfinex en Tether hebben een schikking getroffen met het kantoor van de procureur-generaal in New York in de historische zaak tegen de stablecoin-provider Tether. De autoriteiten van New York beweerden dat Tether een verkeerde voorstelling gaf van de mate waarin Tether (USDT) -munten werden gedekt door fiat-onderpand.

De schikking vereist dat Bitfinex en Tether $18,5 miljoen betalen voor schade aan de staat New York, en zich onderwerpen aan periodieke rapportage van hun reserves. De voorwaarden van de schikking verplichten Bitfinex en Tether om hun huidige reservestatus en budget te rapporteren, zoals ook elke transactie tussen de twee bedrijven, en om daarnaast openbare rapporten te verstrekken voor de specifieke samenstelling van hun contante en niet-contante reserves. De rapportages zullen de komende twee jaar elk kwartaal moeten worden ingediend.

Ten slotte vereist de schikking ook dat Bitfinex en Tether stoppen met het bedienen van klanten in de staat New York.

Zoals eerder gemeld, beweerde de rechtszaak van de NYAG dat Tethers op bepaalde momenten niet volledig werd ondersteund door reserves. Specifiek zou Bitfinex een kredietlijn hebben geopend bij Tether om een ​​tekort van $850 miljoen terug te betalen door het falen van zijn voormalige partner, Crypto Capital Corp. De kredietlijn is sindsdien gesloten, zoals gerapporteerd door Tether en bevestigd door de autoriteiten. Hoewel de documenten specifieke claims doen over de status van Tether-reserves in 2017 en 2018, leken de toezichthouders geen problemen te hebben met de reservestatus van Tether in 2021.

"In tegenstelling tot online speculatie, was er geen bevinding dat Tether ooit Tethers (USDT) had uitgegeven zonder onderpand, of om de prijzen van cryptocurrencies te manipuleren", zei Weinstein, een voormalige federale aanklager.

Met de schikking komt er een einde aan het langlopende juridische geschil - dat op een gegeven moment advocaten van beide kanten zag sparren voor een New Yorkse rechtbank van beroep. Bitfinex en Tether zeggen dat ze meer dan 2,5 miljoen pagina's aan documentatie aan het kantoor van de NYAG hebben verstrekt om de zaak af te sluiten.

De boete bij de schikking van $18,5 miljoen is nu een zeer klein deel van alle bestaande USDT, die bijna $35 miljard omvat.


23/02/2021 - 14u30
Stijn van DCN

< terug naar nieuwsoverzicht

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer
BTC: 3CEvAiu2UQuTiGTmcAYaMGvpPij5Sp7TnE
Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram