24 februari 2021

Bitwise cryptofonds bereikt $1 miljard, aangewakkerd door professionele investeerders

Het beheerd vermogen van Bitwise is sinds het vierde kwartaal verdubbeld, wat wijst op een groeiende mainstream acceptatie van Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Bitwise, een vooraanstaande beheerder van cryptocurrency-fondsen, rapporteerde opnieuw een belangrijke mijlpaal toen het beheerd vermogen voor zijn digitale activafondsen (ETF’s / trackers) voor het eerst $1 miljard overschreed.

Het Bitwise 10 Crypto Index Fund, dat een gediversifieerde blootstelling aan Bitcoin (BTC) en andere toonaangevende cryptocurrencies biedt, is goed voor meer dan 90% van het totale AUM (assets under management).

Hunter Horsely, de CEO van Bitwise, zei dat de crypto-industrie zich op een 'keerpunt' bevindt met betrekking tot acceptatie. Hij legde uit:

"We zien een toenemende vraag van professionele beleggers en financiële adviseurs naar blootstelling aan crypto. Professionele beleggers waarderen indexfondsen omdat ze blootstelling bieden en tegelijkertijd de gemoedsrust bieden dat de strategie zal worden beheerd en opnieuw gebalanceerd naarmate de categorie evolueert."

De vermogensbeheerder rapporteerde ook een groei in zijn fondsenfamilie, waaronder zijn nieuw gelanceerde DeFi Crypto Index Fund, dat blootstelling binnen de sector biedt aan gedecentraliseerde financieringsprojecten. Het DeFi-fonds omvat cryptocurrencies zoals Uniswap's UNI, Aave's LEND, Synthetix Network Token (SNX) en Maker's MKR.

Over de groei van het DeFi-fonds zei Matt Hougan, chief investment officer van Bitwise: "Investeerders vinden het ontwrichtende potentieel van DeFi zowel opwindend als intuïtief."

De activa van Bitwise zijn verdubbeld sinds het vierde kwartaal van 2020, omdat meer beleggers een brede blootstelling aan digitale activa zoeken. Professionele beleggers betreden in grotere aantallen de markt nu het ‘carrièrerisico’ in verband met cryptocurrencies is afgenomen.

Eerder deze maand diende Bitwise zijn aanvraag in bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission om een ​​nieuw crypto-innovatorsfonds te lanceren. Het fonds streeft ernaar de prestaties te volgen van de zich nog steeds ontwikkelende Bitwise Crypto Innovators Index, die bestaat uit bedrijven die meer dan 75% van hun inkomsten halen uit de digitale activasector.


24/02/2021 - 02u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram