Markten

BlackRock verzamelt meer dan $2 miljard aan bitcoin met handelsvolume dat GBTC bijna overtreft

De crypto-industrie is getuige van een schokkende verschuiving nu BlackRock, één van 's werelds grootste vermogensbeheerders, ongekend succes boekt met zijn bitcoin ETF.
cryptostheen 2 min lezen
BlackRock verzamelt meer dan $2 miljard aan bitcoin met handelsvolume dat GBTC bijna overtreft
BlackRock verzamelt meer dan $2 miljard aan bitcoin met handelsvolume dat GBTC bijna overtreft

Twee cruciale aspecten van de recente intrede van BlackRock in de cryptocurrency industrie lijken zich voor te doen: de snelle accumulatie van vermogen onder beheer (AUM) en de opmerkelijke vooruitgang in handelsvolume dat de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) bijna overtreft.

BlackRock bitcoin ETF bereikt mijlpaal van $2 miljard AUM in twee weken

Sinds het slechts twee weken geleden werd goedgekeurd, is de iShares Bitcoin Trust (IBIT) een krachtpatser geworden in de crypto-industrie. De financiële reus, met zijn eminente status in de financiële wereld, trok aanzienlijk veel geld aan en verzamelde stilletjes 11.500 bitcoin in de eerste twee dagen. Met de laatste update overziet BlackRock een indrukwekkende 52.025 bitcoin, gewaardeerd op een verbazingwekkende $2,2 miljard.

Amerikaanse spot bitcoin ETF's

BlackRock onderscheidt zich door als eerste van de nieuwe emittenten de mijlpaal van $2 miljard AUM te bereiken. Fidelity is een naaste mededinger met $1,9 miljard AUM, terwijl de Grayscale Bitcoin Trust, ondanks het feit dat het de meeste activa beheert, de afgelopen twee weken bijna $5 miljard aan uitstroom heeft gekend.

Experts voorspellen een potentiële bitcoin supply crunch als gevolg van het succes van BlackRock en Fidelity. Nu bitcoin ETF's de op één na grootste commodity ETF zijn en zilver ETF's voorbijstreven, ondergaat de markt een belangrijke transformatie. De institutionele interesse neemt toe, wat een uitdaging vormt voor kleine beleggers die toegang willen krijgen tot en deelnemen aan de markt. Het succes van BlackRock met haar spot bitcoin ETF zou de koers van bitcoin kunnen bepalen naarmate de vraag naar dit financiële instrument blijft stijgen.

BlackRocks spot bitcoin ETF nadert GBTC handelsvolume, wat duidt op een marktverschuiving

Naast de aanzienlijke groei van het AUM heeft BlackRocks spot bitcoin ETF een opmerkelijke vooruitgang laten zien in het handelsvolume, dat bijna de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) overtreft. Deze ontwikkeling duidt op een mogelijke verschuiving in de marktdynamiek, waarbij BlackRocks ETF bijna het handelsvolume van GBTC evenaart.

Ondanks een uitstroom van meer dan $5 miljard sinds de lancering, wordt de dominantie van GBTC in handelsvolume uitgedaagd door BlackRock. Andere spot bitcoin ETF's zijn getuige van een aanzienlijke instroom en accumuleren een gecombineerde 140.142 BTC ter waarde van meer dan $6 miljard.

Terwijl de uitstroom van GBTC vertraagt en de instroom in andere spot bitcoin ETF's stijgt, wordt bitcoin snel van de markt gehaald. BlackRock, dat meer dan 52.025 BTC verzamelde sinds de lancering eerder deze maand, toont het potentieel voor een paradigmaverschuiving. Hoewel het handelsvolume van IBIT die van GBTC nog niet overstijgt, wijst deze indrukwekkende start op een geduchte mededinger in de voortdurende evolutie van de cryptomarkt.

Conclusie

De dubbele triomf van BlackRock met het vergaren van $2 miljard AUM en het bijna inhalen van GBTC in handelsvolume onderstreept de significante impact op het cryptolandschap. Naarmate de institutionele interesse blijft groeien, kan het succes van BlackRock de weg vrijmaken voor ingrijpende veranderingen die het toekomstige traject van de cryptomarkt vormgeven.

Beleggers en waarnemers uit de sector kijken vol verwachting uit naar de gevolgen van deze ontwikkelingen voor zowel de traditionele financiële sector als het dynamische ecosysteem van cryptocurrencies.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.