x Oud archief

BlockFi dient aanvraag in voor fysiek gedekte Bitcoin ETF

cryptostheen 2 min lezen

Cryptobedrijf BlockFi heeft de benodigde documenten ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission om een fysiek gedekte Bitcoin exchange-traded fund (tracker) te lanceren, waarmee het startschot wordt gegeven voor wat naar verwachting een grote week zal worden voor de cryptomarkt.

De aanvraag voor BlockFi NB Bitcoin ETF werd maandag ingediend bij de SEC, volgens officiële documenten. De indiening stelt dat BlockFi zal dienen als bewaarder en dat het beleggingsdoel van de ETF is om de onderliggende prestaties van Bitcoin (BTC) te weerspiegelen in tegenstelling tot een benchmark van futures of derivaten.

De aanvraag stelt verder dat de “Trust niet direct Bitcoin zal kopen of verkopen, hoewel de Trust het cryptobedrijf kan opdragen BTC te verkopen om bepaalde kosten te betalen.”

Nieuws over nog een notering circuleerde op Twitter te midden van speculaties dat de SEC mogelijk al deze week haar eerste beoordeling nadert van een fysieke Bitcoin ETF.

Zoals James Seyffart van Bloomberg opmerkte, wordt de beslissing van de SEC over de langverwachte VanEck Bitcoin spot ETF aanstaande zondag verwacht. “Het zal of een goedkeuring of een afwijzing van de SEC zijn,” zei hij, wat betekent “geen verdere vertragingen meer”.

Aanvragen van Bitcoin en crypto ETF’s // Bron: Bloomberg

Vorige maand keurde de Amerikaanse effectenregulator de Bitcoin Strategy ETF van ProShares goed, het eerste BTC exchange-traded fund van de Verenigde Staten. De goedkeuring kwam echter met een voorbehoud – de prijs van het fonds is gekoppeld aan BTC futures in tegenstelling tot de spotprijs. Kort na de goedkeuring van het ProShares fonds, gaf de SEC groen licht aan Valkyrie Bitcoin Strategy ETF, dat een ander op futures gebaseerd beleggingsproduct is.

Hoewel de op futures gebaseerde ETF’s of trackers niet zijn waar de meeste cryptofanaten op zaten te wachten, zijn ze opmerkelijk populair gebleken onder beleggers. De ETF van ProShares debuteerde met het hoogste reeële volume ooit op de eerste handelsdag van meer dan $1 miljard. Tegen het einde van oktober hadden institutionele spelers voor meer dan $2 miljard aan Bitcoin beleggingsproducten gekocht gedurende de maand, grotendeels dankzij de goedkeuring van de eerste ETF’s.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.