13 maart 2021

BlockFi leenplatform bereikt waardering van $3 miljard na financieringsronde van $350 miljoen

BlockFi, één van de toonaangevende crypto-kredietverstrekkers, verhoogde zijn middelen in een recente serie D-ronde.

Crypto-kredietverstrekker BlockFi heeft meer dan $350 miljoen in een laatste ronde opgehaald en wordt nu gewaardeerd aan meer dan $3 miljard, zei het bedrijf in een release vandaag. Het bedrijf is één van de weinige 'CEFI'-bedrijven met een goede reputatie die mensen in staat stellen om een opbrengst op hun cryptocurrencies - 6% op Bitcoin en meer dan 8,6% op stablecoins - te verdienen.

De serie D-ronde was onder leiding van Bain Capital Ventures, Partners of DST Global, Pomp Investments en Tiger Global Co-led. Andere fondsen die deelnamen waren bestaande investeerders zoals Valar Ventures, Breyer Capital, Susquehanna Government Products, Jump Capital, Paradigma, en vele anderen.

BlockFi opgericht in augustus 2017 is een beveiligd uitleenplatform die USD-leningen biedt aan cryptocurrency-eigenaren die leningen aangaan met crypto-activa als onderpand. De producten brengen extra liquiditeit naar de blockchain-sector en zijn nuttig voor zowel individuen als instituties die cryptocurrencies houden.

Het bedrijf bedient zijn eigen institutionele kredietservice en biedt handelsdiensten aan grote instituties die willen deelnemen aan de cryptomarkt.

"In minder dan zes maanden sinds we onze serie C hebben afgerond, hebben Bitcoin en andere digitale activa een centrale rol aangenomen in de portefeuilles van veel beleggers en in de bredere financiële markt," zei Zac Prince in een verklaring bij TechCrunch. Hij voegde toe:

"Onze overtuiging dat digitale activa de toekomst van de financiële wereld is, is door ons klantenbestand gebracht, die gedurende 2020 tot wel 10 keer groeide en meer dan verdubbeld is sinds het einde van 2020."

De laatste kapitaalinjectie zal tegen het einde van 2021 in de richting van een verdubbeling van het 500-koppige personeelsteam van BlockFi gaan, een Bitcoin kredietkaart met beloningen lanceren in het tweede kwartaal en de focus van zijn retailproducten uitbreiden naar markten buiten de US.

Het bedrijf heeft nu meer dan $450 miljoen door slechts vier rondes, met $100 miljoen die werd opgehaald bij serie C. Terwijl het vandaag een knallende $350 miljoen scoorde - is het bedrag een grote sprong tegenover de ophaling van $50 miljoen vorig jaar in augustus.

Naast de bewaringsdienst waarbij cryptocurrencies aan andere partijen worden uitgeleend in ruil voor een deeltje van de opbrengst, plaatst het bedrijf ook Bitcoin en Ethereum van klanten bij een geregistreerde bewaarder en handelt in ruil leningen in dollars af naar hun bankrekeningen.

Per gegevens die in de release worden verstrekt, heeft Blockfi zijn klantenbestand zien veranderen van minder dan 10.000 tot meer dan 225.000 in slechts twee jaar, met meer dan 265.000 gefinancierde retailklanten en meer dan 200 institutionele klanten vanaf vandaag.

Het totaal aan openstaande leningen hebben de $10 miljard overschreden, verspreid over retail, bedrijven en institutionele klanten. Ondertussen heeft het bedrijf zijn vermogen onder beheer van $1 miljard vorig jaar verhoogd tot $15 miljard - met een verliespercentage van 0% sinds de uitleenportefeuille van in het begin. De omzet is als gevolg hiervan met meer dan $50 miljoen per maand verhoogd.


13/03/2021 - 04u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram