x Oud archief

Brave Browser: aantal maandelijkse gebruikers stijgt met 130% in 1 jaar

cryptostheen 2 min lezen

Brave Browser bereikte onlangs een belangrijke mijlpaal: 20 miljoen actieve maandelijkse gebruikers, tegenover 8,7 miljoen op hetzelfde moment vorig jaar. Het aantal actieve dagelijkse gebruikers is in een vergelijkbaar tempo gestegen, van 3 miljoen naar 7 miljoen.

Het aantal geverifieerde makers van inhoud op het Brave-platform is vergelijkbaar uitgebreid van 300.000 vorig jaar tot bijna 1 miljoen nu. Brave is een op privacy gerichte browser die deelnemers beloont voor het bekijken van advertenties met behulp van het Basic Attention Token (BAT). Veel gebruikers kiezen ervoor om sommige of alle tokens die ze verdienen toe te wijzen aan makers van inhoud op internet. Deze deelnemers hebben sinds de aanvang van het project 26 miljoen BAT uitbetaald aan makers van inhoud.

Brave’s Active Users //Brave

Brave werpt zichzelf op als een ondermijning van het ‘surveillancekapitalisme’, dat verwijst naar de verkoop van persoonlijke gegevens aan externe makelaars. In plaats van een slaaf van Google te zijn, ben je een soort vrijheidsvechtende huurling.

Brave heeft zijn gebruikers echter verschillende keren teleurgesteld op de lange weg naar het genereren van inkomsten. Het stuurde degenen die op zoek waren naar crypto exchanges om naar affiliated links en op een gegeven moment zette het donatiefondsen op voor influencers zonder hen hiervan op de hoogte te stellen.

Platform Stats & Token Activity

Afgezien van dit rumoer, slaat het idee van Brave duidelijk aan, en het bedrijf verslaat bijna elke maand zijn vorige hoge score. Het beweert dat de gemiddelde klikfrequentie voor een Brave Ads-campagne 9% is, ver boven het branchegemiddelde van 2%, en dat gebruikers elke maand meer dan 2 miljard advertenties hebben bekeken.

Maar Brave is nog steeds klein en onzichtbaar tussen de grote spelers van wereldwijd gebruikte browsers. Chrome daarentegen heeft 66,12% van het browseraandeel.

Brave.com

3/11/2020 – 4u30
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.