Dutch Crypto News
3 november 2020

Brave Browser: aantal maandelijkse gebruikers stijgt met 130% in 1 jaar

Brave Browser heeft nu 20 miljoen actieve gebruikers en bijna 1 miljoen content creators aan boord.

Brave Browser bereikte onlangs een belangrijke mijlpaal: 20 miljoen actieve maandelijkse gebruikers, tegenover 8,7 miljoen op hetzelfde moment vorig jaar. Het aantal actieve dagelijkse gebruikers is in een vergelijkbaar tempo gestegen, van 3 miljoen naar 7 miljoen.

Het aantal geverifieerde makers van inhoud op het Brave-platform is vergelijkbaar uitgebreid van 300.000 vorig jaar tot bijna 1 miljoen nu. Brave is een op privacy gerichte browser die deelnemers beloont voor het bekijken van advertenties met behulp van het Basic Attention Token (BAT). Veel gebruikers kiezen ervoor om sommige of alle tokens die ze verdienen toe te wijzen aan makers van inhoud op internet. Deze deelnemers hebben sinds de aanvang van het project 26 miljoen BAT uitbetaald aan makers van inhoud.

Brave's Active Users //Brave

Brave werpt zichzelf op als een ondermijning van het 'surveillancekapitalisme', dat verwijst naar de verkoop van persoonlijke gegevens aan externe makelaars. In plaats van een slaaf van Google te zijn, ben je een soort vrijheidsvechtende huurling.

Brave heeft zijn gebruikers echter verschillende keren teleurgesteld op de lange weg naar het genereren van inkomsten. Het stuurde degenen die op zoek waren naar crypto exchanges om naar affiliated links en op een gegeven moment zette het donatiefondsen op voor influencers zonder hen hiervan op de hoogte te stellen.

Platform Stats & Token Activity

Afgezien van dit rumoer, slaat het idee van Brave duidelijk aan, en het bedrijf verslaat bijna elke maand zijn vorige hoge score. Het beweert dat de gemiddelde klikfrequentie voor een Brave Ads-campagne 9% is, ver boven het branchegemiddelde van 2%, en dat gebruikers elke maand meer dan 2 miljard advertenties hebben bekeken.

Maar Brave is nog steeds klein en onzichtbaar tussen de grote spelers van wereldwijd gebruikte browsers. Chrome daarentegen heeft 66,12% van het browseraandeel.

Brave.com

3/11/2020 - 4u30
Stijn van DCN

< terug naar nieuwsoverzicht

Praat mee

Volg ons op Telegram!

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief


Steun ons

Ethereum Main Network
0x30bD9a517E199CfC918c7aDeE95C7aF26413ff7d
Bitcoin (BTC)
1CgGCh3mq8wKsbUCuRWLzTTm4edGP8jmEk
Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram