x Oud archief

Brave Browser lanceert ingebouwde Crypto Wallet

cryptostheen 1 min lezen

De digitale wallet, die is opgenomen in een dinsdag uitgebrachte update, doet Brave de overgang maken naar een crypto self-custody dienst, nadat het dat jarenlang had toegewezen aan third-party wallet extensies zoals MetaMask.

Brave Wallet maakt het mogelijk om tokens te kopen via Wyre, houdt de prestaties van portfolio’s bij, maakt het ruilen van een breed scala aan tokens mogelijk en slaat digitale verzamelobjecten (NFT’s) op. Het is self-custody, wat betekent dat gebruikers van de wallet hun private keys bijhouden. Het ondersteunt alle Ethereum Virtual Machine (EVM) compatibele tokens, aldus Brave.

Het toevoegen van een native wallet is een voor de hand liggend stap voor het cryptobedrijf Brave Software Inc, die zegt dat het 42 miljoen maandelijkse actieve gebruikers heeft. De browser is populair bij de crypto-industrie – de startpagina verwijst onder andere door naar vier cryptobeurzen – en zijn beloningsprogramma met Basic Attention Tokens (BAT) verdeelt een fractie van de inkomsten uit digitale advertenties met zijn gebruikers.

Het aanbieden van een handelsfunctie opent nieuwe bronnen van inkomsten voor Brave. Het is van plan om 0,875% te nemen van alle token swaps die via de interface van de wallet worden uitgevoerd, wat overeenkomt met de vergoeding van het concurrerende MetaMask.

Brave, een open-source browser gebaseerd op Google Chromium, behandelt zijn nieuwe wallet met dezelfde gedachte om te ijveren naar een “open web”. Een persbericht gaf aan dat Brave Wallet een open MPL licentie heeft. In feite betekent dit dat ontwikkelaars de broncode van de software portemonnee kunnen bekijken en erop kunnen verder bouwen.

Brave Wallet zet zichzelf in de kijker door het open-source te doen, aangezien een binnenkort te verwachten concurrent: de Phantom wallet van het Solana (SOL) ecosysteem. Een ander topproject – die de overgrote meerderheid van de munten op het Solana blockchainnetwerk bedient – houdt zijn broncode voor zichzelf. Brave is wel van plan om ondersteuning voor de blockchain toe te voegen in het begin van 2022.

Tot die tijd beperkt de wallet zich tot Ethereum (ETH) layer2 systemen en EVM-compatibele netwerken zoals Binance Smart Chain, Avalanche en anderen.

DutchCryptoNews.com is een geverifieerde ontwikkelaar in de Brave Browser – Tip ons 🙂

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.