x Oud archief

Brazilië gaat El Salvador volgen in volledige adoptie van Bitcoin

cryptostheen 2 min lezen

Na bijna 3 jaar overleg heeft de Braziliaanse senaatscommissie voor economische activiteiten een wet over Bitcoin goedgekeurd. Als het wordt aangenomen, zouden ze het grootste Latijns-Amerikaanse land zijn dat dit doet.

Op hun officiële website onthulde de Braziliaanse senaatscommissie dat ze het crypto wetsvoorstel van het land, PL 3825/19, unaniem hadden goedgekeurd. Het is interessant op te merken dat het wetsvoorstel aanvankelijk tot stand kwam in een gezamenlijke inspanning van senator Flavio Arns, de oorspronkelijke auteur, samen met de centrale bank, de nationale Security and Exchange Commission, en de autoriteiten die bevoegd zijn voor de belastingen in het land.

De goedkeuring van het wetsvoorstel door de commissie is het begin van een proces dat zou kunnen eindigen met Brazilië met duidelijke regelgeving om dagelijkse transacties met behulp van cryptomunten in het land te sturen. Als het wordt goedgekeurd door de senaat en het lagerhuis, is de volgende stap om het door te sturen naar de president voor de definitieve goedkeuring van de wet.

In het wetsvoorstel worden belastingvoordelen voor cryptominers en regels ter bestrijding van financiële criminaliteit in de industrie voorgesteld. In een poging om het milieuvriendelijk delven van Bitcoin (BTC) aan te moedigen, zouden miners die gebruik maken van hernieuwbare energiebronnen volgens het wetsvoorstel worden vrijgesteld van invoerbelasting. Het wetsvoorstel legt ook de nadruk op anti-witwasvoorschriften om illegale activiteiten op de bredere markt te bestrijden.

Senator Iraja Abreu, de aangewezen woordvoerder van de commissie, zei:

“De bedoeling van het project is illegale praktijken, zoals het witwassen van geld, belastingontduiking en vele andere misdaden, in te dammen of te beperken. Er is een markt die legaal is, dat is het overgrote deel van deze markt, maar er zijn uitzonderingen.”

Als het wetsvoorstel wordt aangenomen, is het waarschijnlijk dat er een verhoogde adoptie van cryptomunten in het land zal zijn, zelfs institutioneel, omdat ze nu duidelijk kunnen zijn over de vereisten om conform aan de wetgeving te blijven. “Zodra deze regelgeving is goedgekeurd,” vertelde Abreu aan Bloomberg tijdens een conference call, “is de trend dat crypto steeds meer zal worden gebruikt in de supermarkt, in de handel en bij autodealers.”

Toenemende interesse in crypto in Zuid-Amerika

Latijns-Amerikaanse landen lijken zeer geïnteresseerd te zijn in de crypto-industrie. De meest populaire van hen op dit moment is El Salvador, dat Bitcoin heeft aangenomen als wettig betaalmiddel en een door Bitcoin gedekte obligatie heeft gelanceerd.

Hoewel internationale instanties zoals het IMF zich blijven verzetten tegen de positie van El Salvador, heeft het land een boost in toerisme gezien na het aannemen van zijn wet. Cuba maakte in 2021 ook bekend dat het digitale activa zoals BTC ging erkennen en reguleren en zei dat het dit deed om “redenen van sociaaleconomisch belang”.

Begin dit jaar verklaarde Nayib Bukele, president van El Salvador, ervan overtuigd te zijn dat dit jaar nog twee landen Bitcoin als wettig betaalmiddel zullen aannemen.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.