Web3 / Alts

Britse autoriteiten onthullen kader voor regulering van stablecoins

De Bank of England (BOE) en de Britse Financial Conduct Authority (FCA) hebben hun intenties bekendgemaakt om toezicht te houden op het gebruik van stablecoins als betaalmiddel voor de aankoop van goederen en diensten.
cryptostheen 1 min lezen
Britse autoriteiten onthullen kader voor regulering van stablecoins
Britse autoriteiten onthullen kader voor regulering van stablecoins

De Bank of England (BOE) en de UK Financial Conduct Authority (FCA) hebben gezamenlijk een voorstel gepubliceerd voor het toezicht op stablecoins, wat een cruciale stap is in het versterken van het regelgevende landschap binnen het steeds groter wordende gebied van cryptocurrencies.

Een essentieel aspect van deze plannen is dat uitgevers van stablecoins toestemming moeten krijgen voor de circulatie van fiat-ondersteunde stablecoins in het Verenigd Koninkrijk, zoals uiteengezet door de FCA. De toezichthouders benadrukken de noodzaak dat deze stablecoins worden gedekt door activa die gemakkelijk kunnen worden omgezet in fiatvaluta's, ongeacht technische of liquiditeitsproblemen, en streven naar een robuust kader voor hun werking.

Deze regelgevingsinitiatieven maken deel uit van de bredere strategieën die de Britse overheid onlangs bekend heeft gemaakt om toezicht te houden op de crypto-industrie. De vrijgegeven documenten markeren de eerste fase in het vormgeven van dit nieuwe regelgevende systeem, waarbij de feedback van belanghebbenden de regels zal verfijnen in volgende raadplegingen.

De impuls achter deze stap naar regulering komt voort uit de voorstellen van grote techbedrijven zoals Meta (voorheen Facebook) en PayPal om stablecoins uit te geven. Bovendien heeft de volledige ineenstorting van Terra, een start-up voor stablecoins, vorig jaar de noodzaak van uitgebreid toezicht binnen de sector onderstreept.

Het Verenigd Koninkrijk positioneert zichzelf als een potentiële draaischijf voor de crypto-industrie en heeft vanaf juni stablecoins met succes geïntegreerd in de betalingsvoorschriften van het land. De wetgeving voor fiat-ondersteunde stablecoins zal in de eerste maanden van het komende jaar van kracht worden.

De regelgeving van het BOE richt zich voornamelijk op stablecoins die gekoppeld zijn aan de waarde van het Britse pond sterling, omdat ze op grote schaal gebruikt kunnen worden in verschillende betalingstransacties.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.