29 juni 2021

Britse mainstream media schuldig aan misleiding over Binance cryptoverbod

Paniek verspreidt zich over de veronderstelling dat Binance niet langer beschikbaar is in het Verenigd Koninkrijk.

De Britse crypto community is in de war nadat de financiële waakhond van het land, de Financial Conduct Authority (FCA), dit weekend een rapport met de titel ‘Consumer warning on Binance Markets Limited and the Binance Group’ heeft gepubliceerd.

Dit rapport herhaalde blijkbaar opmerkingen in een persbericht van oktober 2020 dat de verkoop van crypto-derivaten aan particuliere beleggers verbiedt. Het fundamentele verschil deze keer is echter de specifieke vermelding van Binance.

"Om deze schade aan te pakken, heeft de FCA regels opgesteld die de verkoop, marketing en distributie aan alle retailconsumenten van derivaten (dwz contract for difference - CFD's, opties en futures) en ETN's die verwijzen naar niet-gereguleerde overdraagbare cryptovaluta door bedrijven die handelen in, of uit de UK."

Op basis van dramatische krantenkoppen die het gebeuren rapporteren, is er een golf van twijfel ontstaan ​​over de overtuiging dat de FCA Binance in het Verenigd Koninkrijk heeft verboden.

Mainstream media verspreiden paniek

In het weekendrapport van de FCA staat dat ze crypto-activa niet reguleren, terwijl ze Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) als voorbeelden noemen. Het bevestigde echter wel dat ze jurisdictie hebben over "bepaalde cryptoderivaten". Als gevolg hiervan hebben bedrijven die handelen in cryptoderivaten toestemming nodig om reclame te maken voor deze producten te verkopen in de UK.

"Hoewel we cryptocurrencies zoals Bitcoin of Ether niet reguleren, reguleren we wel bepaalde derivaten (zoals futurescontracten, contracts for difference en opties), evenals de crypto-activa die we zouden beschouwen als effecten."

Artikels van reguliere media, waaronder Bloomberg, de BBC en de FT, bevatten sensationele koppen en verdraaide teksten die enigszins misleidend waren. Het BBC-artikel was bijvoorbeeld getiteld: "Binance: financiële waakhond FCA verbiedt de uitwisseling van cryptovaluta."

Velen, die de kop lazen zonder het artikel te lezen, namen aan dat dit betekende dat de FCA Binance in het Verenigd Koninkrijk volledig hadden verboden.

Het "verbod" heeft betrekking op Binance Markets Limited (BML), een in Londen gevestigd bedrijf dat een afzonderlijke juridische entiteit is van de Binance Group. BML is verantwoordelijk voor Binance UK, de lokale Britse versie van Binance die vorig jaar zou worden gelanceerd.

Uit rapporten blijkt dat de FCA gekant is tegen het verlenen van goedkeuring door de regelgevende instanties van BML. Dit leidde er vorige maand toe dat BML haar registratieaanvraag introk.

De financiële toezichthouder had de handel in cryptoderivaten al verboden samen met haar persbericht van oktober 2020. Met andere woorden, er is niets veranderd.

Spot cryptohandel op Binance is nog steeds beschikbaar voor Britse investeerders

De FCA had eerder een ontvankelijke positie ingenomen ten opzichte van BML, tijdens haar oprichting door de overname van een reeds geregistreerd bedrijf genaamd EddieUK LTD.

Als reactie plaatste Binance een reeks tweets om hun positie te verduidelijken door te bevestigen dat BML geen diensten aanbiedt via Binance.com.

“De FCA UK -kennisgeving heeft geen directe invloed op de diensten die worden aangeboden op Binance.com. Onze relatie met onze gebruikers is niet veranderd.”

Het bedrijf ondertekende de reeks Tweets door te zeggen dat het de naleving van de regelgeving "zeer serieus" neemt.


29/06/2021 - 05u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram