27 juni 2021

Britse toezichthouder verbiedt Binance het aanbieden van handelsactiviteiten in het Verenigd Koninkrijk

De financiële waakhond van het Verenigd Koninkrijk heeft Binance verplicht te stoppen met het uitvoeren van gereguleerde activiteiten in het land. De cryptobeurs moet deze diensten tegen 30 juni stopzetten.

Nuancering 29/06/2021 om 05u00:
Britse mainstream media schuldig aan misleiding over Binance cryptoverbod

De Britse Financial Conduct Authority (FCA) heeft cryptocurrency exchange Binance opgelegd herhaald om te stoppen met het uitvoeren van gereguleerde activiteiten in het land. Maar sinds de cryptobeurs zijn aanvraag voor het crypto-activaregister van de FCA heeft ingetrokken, kan het ook geen ongereguleerde diensten meer aanbieden, zoals spothandel.

De FCA heeft aangekondigd dat Binance Markets Limited en de Binance Group geen enkele vorm van autorisatie hebben om gereguleerde activiteiten in de UK uit te voeren, maar burgers toch een scala aan online diensten aanbieden.

In de UK zijn cryptomunten zelf, zoals Bitcoin (BTC) en Ether (ETH), niet gereguleerd, maar zijn er wel bepaalde handelsproducten die ermee verband houden gereguleerd, zoals de handel in futures en optie-contracten.

Gereguleerde activiteiten stopzetten

Binance is gevraagd om uiterlijk 30 juni te stoppen met het uitvoeren van gereguleerde activiteiten in het Verenigd Koninkrijk. De FCA heeft Binance ook aangeraden om een ​​bericht op haar website en sociale media weer te geven dat het niet is toegestaan ​​om handelsactiviteiten via het platform in het land te ondernemen.

"Het bedrijf zal alle advertenties en financiële promoties die het momenteel live heeft, in welke vorm dan ook, verwijderen, of waar dit niet haalbaar is, instructies geven voor het verwijderen van alle advertenties en financiële promoties die het momenteel heeft, in welke vorm dan ook, tegen het einde van de handel op 30 juni 2021."

Volgens de waakhond moet Binance ook alle gegevens met betrekking tot al zijn Britse consumenten (???) bewaren en de FCA uiterlijk op 2 juli schriftelijk op de hoogte stellen.

Het registratieregime van de FCA

In 2020 heeft de UK een registratieregime voor cryptobeurzen ingesteld en aangekondigd dat ze goedkeuring moeten krijgen om cryptodiensten in het land te mogen leveren. Maar de deadline voor het registreren van exchanges is meerdere keren verschoven, aangezien slechts een handvol bedrijven erin is geslaagd zich te registreren.

Het is bekend dat de FCA cryptobedrijven in de grond boort voordat ze registratie aanbieden. Tot op heden heeft de waakhond slechts vijf crypto-entiteiten goedgekeurd: twee van Gemini, Archax, Ziglu, Digivault, het bewaarbedrijf (custody) van Diginex en Mode Global Holdings.

Binance kondigde in juni 2020 de Britse entiteit, Binance Markets Limited, aan na de overname van een FCA geregistreerd bedrijf genaamd EddieUK. Later zou Binance zelf een aanvraag hebben ingediend om een ​​geregistreerd cryptobedrijf te worden bij de FCA, maar die aanvraag werd vorige maand "na intensieve betrokkenheid" van de waakhond ingetrokken.

De huidige deadline voor bestaande cryptocurrency exchanges om FCA-goedkeuring te krijgen in het Verenigd Koninkrijk is 31 maart 2022.

Volgens de FCA moeten bedrijven tegen die tijd goedkeuring krijgen of een aanvraag in behandeling hebben om dergelijke cryptodiensten nog steeds te blijven aanbieden. Sinds Binance zijn aanvraag heeft ingetrokken, betekent dit dat de beurs geen diensten meer kan bieden die voorheen niet waren geregistreerd, zoals de handel op de spotmarkt.

Wereldwijde controle

Het nieuws komt op het moment dat Binance naar verluidt wordt gecontroleerd door toezichthouders in de VS en Europa en opnieuw een waarschuwing heeft ontvangen van Japan over zijn niet-geregistreerde activiteiten.

Binance heeft niet onmiddellijk publiekelijk gereageerd op het verzoek om commentaar, maar heeft eerder gezegd: “we werken goed samen met regelgevers en nemen onze verplichtingen zeer serieus.”

Grootste cryptobeurzen op basis van Trust Score en handelsvolumes // Bron: Coingecko

Binance is de grootste cryptobeurs ter wereld op basis van handelsvolumes. Het registreerde vorige maand meer dan $1,5 biljoen aan handelsvolumes.

Aangepast 28/06/2021 om 01u00

Ondertussen ging Binance naar Twitter met een verklaring dat er geen gevolgen zullen zijn voor gebruikers uit het Verenigd Koninkrijk, er blijkt toch nog enige onduidelijkheid aangezien het moederbedrijf van Binance ook in het verslag zou vermeld zijn.

“We zijn op de hoogte van het recente rapport van de FCA uit de UK met betrekking tot Binance Markets Limited. BML is een aparte juridische entiteit en biedt geen producten of diensten aan via de website Binance.com.”

Nog geen account op het handelsplatform van Binance? Klik hier om u aan te melden en ontvang levenslang 20% extra korting op handelskosten


27/06/2021 - 18u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram