x Oud archief

Bulls blijven sterk terwijl de prijs van Bitcoin een nieuw hoogtepunt in 2020 bereikt op $15.950

cryptostheen 2 min lezen

De prijs van Bitcoin is donderdag gesloten op $15.586 op de Binance spotgrafiek, en bracht het naar het hoogste prijsniveau sinds 8 januari 2018, toen het hoogtepunt van BTC $15.360 was. Op het moment van schrijven hebben de sterke bulls de prijs naar een top van $15.950 kunnen duwen.

Bitcoin bevindt zich vandaag boven de psychologische drempel van $15.000 op een sterk positief momentum, nadat de weerstand van 2019 is verdwenen.

#BTC #BTCUSDT (daily) – Binance Spot

Op de dailychart van Bitcoin zien we dan ook een sterk momentum in het volume, die een hoogte heeft bereikt die vergelijkbaar is met de run op 27 juli 2020, toen BTC ook een daily candle van meer dan $1000 wist neer te zetten.

Een belangrijk punt om rekening mee te houden is dat Bitcoin tekenen van uitputting vertoond op korte termijn vanuit het perspectief ‘overbought / oversold’. Een paar weken van consolidatie zou dit ten goede komen, vanuit technisch oogpunt zou een pullback dan ook gewoon gezond zijn.

Ether deed het beter dan Bitcoin in 2020

#ETH #ETHUSDT (daily) – Binance Spot

De op één na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, Ethereum (ETH), steeg donderdag tot $416 met 3,5% in 24 uur. Na de dailyclose kon de run verder gezet worden met een top rond $441.

Iedere crypto-liefhebber praat graag over de mooie prijsstijgingen in 2020 als een hedge tegen een onzekere wereldeconomie. ETH heeft het tot nu toe dit jaar echter zelfs beter gedaan dan BTC, een stijging van bijna 250% ten opzichte van de stijging van 120% voor BTC.

Ethereum heeft vergelijkbare eigenschappen dan Bitcoin als een algemene hedge tegen economische onzekerheid, maar heeft ook een toegevoegde waarde aangezien het zijn netwerk aandrijft.

Met de langverwachte aanstaande ETH 2.0 proof-of-stake upgrade, zal het, vanuit een investeringsperspectief, een instrument worden dat een meer bredere aantrekkingskracht heeft.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.

[cryptocurrency_widget type=”accordion” template=”info” color=”yellow” assets=”BTC~USD,ETH~USD” start_expanded=”false” api=”cryptocompare.com” realtime=”false” animation=”disabled”]


[mcrypto id=”8342″]

Volg ons nu ook op Telegram!

6/11/2020 – 5u30
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.