x Oud archief

Canadese truckers wenden zich tot Bitcoin nu GoFundMe $9 miljoen aan donaties stopzet

cryptostheen 2 min lezen

Vóór de opschorting was in totaal meer dan $9 miljoen aan donaties voor de campagne overgemaakt. De website om fondsen te verwerven bevatte echter een “Under Review” disclaimer, waarin stond:

“Deze inzamelingsactie is momenteel gepauzeerd en wordt herzien om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan onze servicevoorwaarden en aan de toepasselijke wet- en regelgeving.”

Sindsdien heeft GoFundMe aangekondigd dat ze de resterende $9 miljoen niet zouden verdelen aan de Freedom Convoy 2022 campagne, omdat deze blijkbaar zijn voorwaarden heeft geschonden, door te beweren dat de “vreedzame demonstratie nu een bezetting is geworden”.

GoFundMe voegde eraan toe dat alle donateurs tot 19 februari 2022 een verzoek kunnen indienen voor een volledige terugbetaling, waarbij de resterende fondsen naar “gevestigde, door GoFundMe geverifieerde goede doelen” worden gestuurd.

Daarom heeft een groep Canadezen het initiatief genomen om op een andere manier geld in te zamelen voor de truckers. De groep heeft gekozen voor Bitcoin (BTC).

Aangezien het netwerk van Bitcoin gedecentraliseerd is, wordt het niet gecontroleerd door één enkele entiteit. Bovendien kan BTC, de eigen munteenheid van het blockchainnetwerk, peer-to-peer worden verzonden tussen elke zender en ontvanger met een Bitcoin-adres.

Met behulp van Tallycoin kan de campagne alle BTC rechtstreeks in digitale wallets ontvangen waarin zij eigenaar blijven van de toegangssleutels.

In tegenstelling tot GoFundMe heeft Tallycoin dus niet de mogelijkheid om geld in te houden dat is opgehaald. Bovendien kunnen donaties in Bitcoin met Tallycoin zowel on-chain als via het Lightning Network worden gedaan, wat voor meer efficiëntie zorgt.

Slechts een paar dagen na de lancering heeft de campagne het doel bereikt van iets meer dan 6,15 BTC (bijna $256.000).

Alle ingezamelde BTC worden bewaard in een portemonnee die meerdere handtekeningen nodig heeft om het ingezamelde geld uit te geven.

Op deze manier vermijdt de digitale wallet de mogelijkheid dat er één enkel punt van mislukking kan plaatsvinden. Het zorgt er ook voor dat de groep moet coördineren hoe het geld wordt gebruikt, aangezien geen enkel individu de mogelijkheid heeft om de fondsen over te maken.

De groep bespreekt nu de meest effectieve manier om het geld te verdelen onder de vrachtwagenchauffeurs. Canada is de thuisbasis van een groot aantal cryptobedrijven, die klanten in staat stellen Bitcoin te gebruiken om alledaagse producten en diensten te kopen.

Zoals de zaken er nu voor staan, lijkt het erop dat de nadruk in eerste instantie zal liggen op het gebruik van Bitcoin om vrachtwagenchauffeurs te helpen bij de aankoop van brandstof en voedsel, terwijl ze de bittere Canadese winter trotseren in hun streven naar meer vrijheid.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.