x Oud archief

Cardano (ADA) neemt belangrijk struikelblok weg met smart contracts in aanstaande mainnet upgrade

cryptostheen 1 min lezen

Zogenaamde slimme contracten zijn programma’s die worden uitgevoerd als aan vooraf bepaalde voorwaarden is voldaan. De technologie hoopt tussenpersonen te verwijderen uit talloze instellingen.

De volgende stap is een volledige uitrol van smart contracts op het mainnet, die gepland staat op 12 september, aldus IOG (voordien IOHK).

“Afgelopen week hebben we het Cardano testnet geüpgraded, waarbij we met succes de mogelijkheid voor Plutus smart contracts hebben uitgerold. De focus ligt nu op het testen van de laatste componenten en beursintegraties, voorafgaand aan de Alonzo mainnet upgrade, die nog steeds op schema ligt voor de uitrol ervan op 12 september.”

De upgrade zal Cardano nieuwe functionaliteiten geven, waaronder de mogelijkheid om gedecentraliseerde financiën (DeFi) en gedecentraliseerde cryptobeurzen (DEX) te ondersteunen.

Institutionele beleggers tonen meer interesse in ADA in de aanloop naar de grote upgrade. Volgens een laatste rapport zag ADA onlangs zijn grootste wekelijkse instroom tot nu toe, ten bedrage van meer dan $10 miljoen.

Beweging van digitale activa bij fondsen // Bron: Coinshares

De Cardano Foundation bereidt zich ook voor op de overgang naar Alonzo. De in Zwitserland gevestigde organisatie heeft zojuist een campagne gelanceerd dat hackers zal belonen die zwakke plekken (bugs) kunnen vinden in het slimme contractplatform van het Cardano blockchainnetwerk.

[mcrypto id=”8427″]

04/08/2021 – 13u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.