4 september 2021

Cardano (ADA) neemt belangrijk struikelblok weg met smart contracts in aanstaande mainnet upgrade

Input Output Global (IOG), het bedrijf achter Cardano, zegt dat het met succes smart contracts heeft toegevoegd aan zijn blockchain testnet.

Zogenaamde slimme contracten zijn programma's die worden uitgevoerd als aan vooraf bepaalde voorwaarden is voldaan. De technologie hoopt tussenpersonen te verwijderen uit talloze instellingen.

De volgende stap is een volledige uitrol van smart contracts op het mainnet, die gepland staat op 12 september, aldus IOG (voordien IOHK).

"Afgelopen week hebben we het Cardano testnet geüpgraded, waarbij we met succes de mogelijkheid voor Plutus smart contracts hebben uitgerold. De focus ligt nu op het testen van de laatste componenten en beursintegraties, voorafgaand aan de Alonzo mainnet upgrade, die nog steeds op schema ligt voor de uitrol ervan op 12 september."

De upgrade zal Cardano nieuwe functionaliteiten geven, waaronder de mogelijkheid om gedecentraliseerde financiën (DeFi) en gedecentraliseerde cryptobeurzen (DEX) te ondersteunen.

Institutionele beleggers tonen meer interesse in ADA in de aanloop naar de grote upgrade. Volgens een laatste rapport zag ADA onlangs zijn grootste wekelijkse instroom tot nu toe, ten bedrage van meer dan $10 miljoen.

Beweging van digitale activa bij fondsen // Bron: Coinshares

De Cardano Foundation bereidt zich ook voor op de overgang naar Alonzo. De in Zwitserland gevestigde organisatie heeft zojuist een campagne gelanceerd dat hackers zal belonen die zwakke plekken (bugs) kunnen vinden in het slimme contractplatform van het Cardano blockchainnetwerk.


04/08/2021 - 13u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram