21 februari 2022

Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson onthult toekomstig project om de kloof tussen rijk en arm te overbruggen

De oprichter van Cardano onthult een aankomend project om volgens hem het grootste probleem in de crypto-industrie aan te pakken.

Charles Hoskinson zegt dat dit jaar een op Afrika gericht peer-to-peer leenproject zal worden gelanceerd op het blockchainnetwerk van Cardano (ADA).

"Een ander ding dat ik denk dat echt cool is dat we dit jaar doen, is dat we eindelijk in staat zijn om peer-to-peer leningen te doen in Afrika …

We zullen in staat zijn om te werken met een stablecoin op Cardano, volledig peer-to-peer, aan een op blockchain gebaseerde identiteit in Kenia."

Volgens de ontwikkelaar van Cardano zal het peer-to-peer leenproject op de zevende grootste blockchain helpen bij het verkleinen van de inkomens- en vermogensongelijkheid tussen landen.

"De lange en korte termijn is dat als je dat voor elkaar krijgt, er in korte tijd miljarden dollars aan waarde van de reeds ontwikkelde wereld naar de ontwikkelingslanden zullen gaan waar de rentetarieven hoger zijn …

Dat maakt me erg enthousiast, want dat helpt ons de kloof te overbruggen en een wereldeconomie te creëren. In tegenstelling tot twee economieën van de mensen die zeer rijk zijn en de mensen die zeer arm zijn."

Hoskinson zegt ook dat de gedecentraliseerde aard van blockchains één van de grootste bijdrages van de technologie aan de wereld is.

"Dit concept van inclusieve verantwoording, je vermogen om iets te verifiëren wat iemand je vertelt …

Er zijn zoveel dingen in het leven, van overeenkomsten tot stemmen, waar je er eigenlijk achter komt dat je een instelling van een derde partij vertrouwt die je eigenlijk niet kunt verifiëren…

Bitcoin is een goed voorbeeld. Ethereum, Cardano of één van deze cryptocurrencies waar je inclusief verantwoording hebt voor de boekhouding. Als ik je BTC stuur, vertrouw je me niet. Je hebt een knooppunt. Je kunt het controleren, je kunt verifiëren dat het bestaat en dat het niet dubbel is uitgegeven. Dus dat noemen we een inclusief verantwoordelijk systeem."

Volgens Hoskinson worden de gebruiksdoeleinden van blockchaintechnologie nu uitgebreid tot verder dan enkel betalingen.

"We beginnen als samenleving een stap terug te doen en vragen te stellen als: wat kan inclusieve verantwoording nog meer in stand houden? Of het nu gaat om toeleveringsketens - zoals is het voedsel biologisch of niet? Is het veilig of niet? Is het water dat ik drink veilig of niet? Dit soort dingen. Medische informatie, overeenkomsten, steminformatie, wat dan ook. Het land - hoe weet ik dat u echt de eigenaar bent? Dat soort dingen."


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram