x Oud archief

Cardano (ADA) ziet stijging van 30% met nieuwe mijlpaal in het vooruitzicht

cryptostheen 2 min lezen

De prijs van Cardano (ADA) heeft de nieuwe maand goed ingezet met een stijging tot meer dan 30%, aangewakkerd door aankomende ontwikkelingen voor het protocol en een gunstig sentiment onder cryptohandelaren. Na een top gemaakt te hebben op $0,45, wordt ADA verhandeld tegen $0,42 op het moment van schrijven, waardoor waardes in dollar zijn bereikt die niet meer sinds drie jaar geleden in januari 2018 werden gezien.

Cardano, gelanceerd in 2017 door Charles Hoskinson – de voormalige medeoprichter van Ethereum, is een ‘proof-of-stake’-protocol (PoS) waarmee gebruikers slimme contracten kunnen uitvoeren bovenop de blockchain. De huidige versie “Shelley” met staking rewards uit 2020, markeerde het begin van de tweede fase van zijn meerjarige lancering in vijf fasen.

Nu er fundamentele stimulans in aantocht is en we een gunstige technische grafiek zien, stapelen de speculanten zich op.

Later deze maand zal Cardano de lancering van native assets op zijn blockchain zien, waardoor gebruikers hun eigen tokens kunnen uitgeven die op hun beurt op Cardano draaien. De ontwikkelaars van het project zeggen dat dergelijke tokens sneller en schaalbaarder zullen zijn dan bestaande blockchains, zoals de zeer populaire ERC-20 tokens die op Ethereum draaien.

Een andere positieve katalysator is de (aanstaande) volledige decentralisatie van Cardano’s staking pools in maart. Volgens een bericht van Cardano’s ontwikkelingsteam IOHK vorig jaar zal de blokproductie van het netwerk volledig gedecentraliseerd zijn – wat betekent dat IOHK geen rol meer zal spelen in het netwerk (afgezien van de ontwikkeling).

Ondertussen brak ADA de afgelopen dagen uit het belangrijk weerstandsniveau van $0,35 – $0,37, wat betekent dat handelaren en marktdeelnemers het nu tegen hogere prijzen waarderen dan de afgelopen weken, waar er aanzienlijke dalingen waren.

Historische prijsgrafiek van Cardano (ADA) // Bron: Coingecko

Ondanks de sterke stijging heeft ADA nog een lange weg te gaan voordat ze haar vorige recordhoogte van $1,41 uit de eerste week van 2018 kan bereiken, tenzij het een ‘WallStreetBets / pump & dump’-achtige golf berijdt.


[mcrypto id=”8427″]

03/02/2021 – 02u50
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.