11 januari 2021

Cardano wordt grootste staking netwerk, 69% van het circulerende aanbod ingezet

Cardano is de afgelopen jaren een buitengewoon belangrijk project geweest en IOHK is bezig geweest om het ecosysteem van Cardano uit te breiden om het meer zelfvoorzienend te maken.

Naarmate de ontwikkelingen achter de schermen evolueren, is Cardano uitgegroeid tot het grootste staking-netwerk ter wereld. Volgens gegevens van Staking Rewards is Cardano het meest gedecentraliseerde netwerk geworden met 69,53% van het circulerende aanbod die wordt ingezet voor het netwerk.

De zevende grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, overtrof Polkadot om het grootste staking-netwerk te worden. Polkadot heeft 60,81% van zijn circulerende voorraad ingezet en wordt gevolgd door Ethereum 2.0, waarvan slechts 1,59% is ingezet.

Top 5, PoS cryptocurrencies // Bron: Stake Rewards

De CEO van IOHK en oprichter van Cardano erkenden deze ontwikkeling en merkten op dat Cardano ook het "meest veilige" netwerk was. Vergeleken met het concurrerende project Polkadot, zei een Twitter-gebruiker:

“De UX voor het inzetten van ADA loopt lichtjaren voor op DOT. Op een gegeven moment heb ik DOT gestaked met mijn ledger, en ik ben nog steeds aan het uitzoeken hoe ik mijn saldo kan zien. Met ADA klik ik eenvoudig op de extensie ‘yoroi’. Dit wordt een enorm voordeel voor nieuwkomers."

Anderen waren echter niet tevreden met de prestatie vanwege het beperkte gebruik van de cryptocurrency bij het inzetten ervan.

Volgens gegevenswaarnemer Pieter Nierop werden de afgelopen 7 dagen elke dag gemiddeld 25,7 miljoen nieuwe Cardano tokens ingezet. Er zijn tegelijkertijd 1.500 nieuwe ADA ‘delegators’ aan het netwerk toegevoegd, terwijl op 8 januari 1.895 nieuwe wallets zijn gecreëerd.

On-chain data, Cardano // Bron: adastat.net

Cardano's blockchain-platform streeft ernaar om te worden gebruikt voor tal van doeleinden, met slimme contracten en DApss. De IOHK Foundation heeft gewerkt om het Cardano-systeem meer en meer onafhankelijk te maken van het management. Het heeft onlangs ‘fund3’ gelanceerd, om decentraal beheer het centrum van het Cardano-ecosysteem te maken.


11/01/2021 - 02u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram