Dutch Crypto News
17 april 2021

Cardano ziet allereerste lancering van een stablecoin op zijn netwerk

AgeUSD, een gloednieuwe algoritmische stablecoin, wordt de eerste stablecoin die op het Cardano blockchain-netwerk wordt gelanceerd.

Nog een dag, weer een stablecoin. AgeUSD, een nieuw soort algoritmische stablecoin, wordt gelanceerd op de Cardano (ADA) blockchain. Het oorspronkelijke token, ADA, is nu de zevende grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie. De lancering is de eerste keer dat een stablecoin wordt gelanceerd op het netwerk.

De stablecoin is het resultaat van een samenwerking tussen Input-Output Global, het moederbedrijf van Cardano, blockchain-oplossingenprovider Emurgo, en de Ergo Foundation, de belangrijkste ontwikkelaars van de stablecoin.

Het nieuws komt nu de vraag naar cryptocurrencies stijgt naarmate het vlaggenschip cryptocurrency, Bitcoin (BTC), nieuwe recordhoogtes blijft neerzetten.

Dienovereenkomstig veroorzaakt deze vraag blijkbaar een stijging van de totale waarde in stablecoins die in omloop zijn, aangezien ze cryptocurrency-handelsparen op handelsplatforms domineren.

De meest populaire stablecoin is Tether (USDT). Het zag de waarde van USDT in omloop in een jaar tijd meer dan verdubbelen tot $47,8 miljard. Volgens gegevens van Coingecko zijn er nu meer dan 30 verschillende stablecoins op de markt.

Een nieuwe aanpak

Met de instroom van nieuwe stablecoins komt de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor het onderliggende mechanisme dat hun stabiliteit behoudt. AgeUSD maakt deel uit van een nieuwe klasse stablecoin die algoritmen gebruikt in plaats van onderpand om de waarde te behouden.

In stablecoins zoals USDT wordt de waarde van elke USDT verzekerd door een gelijke waarde van USD die eraan is gekoppeld. Om de afhankelijkheid van gecentraliseerde waardevoorraden zoals fiat-valuta's te verminderen, zijn sommige stablecoins gekoppeld aan een verzameling van andere cryptocurrencies. De hoeveelheid van elke cryptocurrency wordt bepaald door smart contracts die transacties op de open markt uitvoeren.

Deze omvatten stablecoins zoals DAI en FLOAT. Het vermogen om waarde te behouden kan echter worden beïnvloed door aanzienlijke schommelingen in de waarde van dit onderpand. DAI heeft inderdaad verschillende "Black Thursday"-gebeurtenissen meegemaakt als gevolg van marktschommelingen die de waarde van het onderpand van de stabiele digitale valuta beïnvloeden.

AgeUSD stelt een op regels gebaseerde benadering van waardebepaling voor om de blootstelling aan de volatiliteit van de cryptomarkt te verminderen. Volgens Emurgo is het doel om "zoveel mogelijk te automatiseren binnen de wiskunde van het protocol zelf, in plaats van te vertrouwen op dynamische transactieboekingen die kunnen mislukken in een blockchain overload."

Wat staat Cardano te wachten?

In februari introduceerde Cardano de mogelijkheid voor gebruikers om hun eigen native tokens op het blockchain-netwerk van Cardano te creëren en te verhandelen.

De transformatie naar een multi-asset blockchain is één van de manieren waarop Cardano zich probeert te onderscheiden van andere blockchain-platforms zoals Ethereum (ETH) en Polkadot (DOT).

Bovendien maakt de transitie deel uit van Cardano's roadmap naar Voltaire. De platformupgrade zal "de laatste stukjes zijn die nodig zijn om het netwerk van Cardano een zelfvoorzienend systeem te laten worden."


17/04/2021 - 13u30
Stijn van DCN

< terug naar nieuwsoverzicht

Praat mee

Volg ons op Telegram!

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief


Steun ons

Ethereum Main Network
0x30bD9a517E199CfC918c7aDeE95C7aF26413ff7d
Bitcoin (BTC)
1CgGCh3mq8wKsbUCuRWLzTTm4edGP8jmEk
Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram