x Oud archief

Centraal-Afrikaanse Republiek neemt Bitcoin officieel aan als wettig betaalmiddel

cryptostheen 1 min lezen

Bitcoin wordt voor het eerst een aanvaardbaar betaalmiddel op het Afrikaanse continent. Wetgevers van de Centraal-Afrikaanse Republiek hebben onlangs het wetsvoorstel goedgekeurd om crypto in het land te legaliseren. Het land voegt zich bij El Salvador in een nu nog beperkte lijst van landen met Bitcoin (BTC) als wettig betaalmiddel.

President Faustin Archange Touadera ondertekende een wetsvoorstel dat BTC tot wettig betaalmiddel maakt naast de CFA frank en het gebruik van cryptomunten legaliseerde, aldus zijn chief of staff Obed Namsio in een verklaring, volgens een tweet van AFP op 27 april.

De CAR “is het eerste land in Afrika dat Bitcoin als wettig betaalmiddel heeft aangenomen. Deze stap plaatst de Centraal-Afrikaanse Republiek op de kaart van ‘s werelds moedigste en meest visionaire landen,” verklaarde hij.

Op 7 september werd El Salvador het eerste land ter wereld dat de cryptomunt accepteerde.

Inwoners van het Latijns-Amerikaanse land mogen de digitale munt gebruiken, naast de Amerikaanse dollar, die al meer dan twee decennia de officiële munteenheid van het land is, om te betalen voor elk product of dienst via de Chivo wallet.

Internationale entiteiten zoals het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de regering van de Verenigde Staten volgden de aankondiging van president Nayib Bukele met een onderzoek en wetsvoorstel tegen zo’n wijdverspreide adoptie van crypto. De CAR zou in de komende weken soortgelijke aandacht kunnen krijgen.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.