2 oktober 2021

Centrale bank van de Verenigde Staten zal crypto niet verbieden, zegt Jerome Powell

De Fed van Amerika zal het voorbeeld van de centrale bank van China niet volgen door cryptocurrencies te verbieden, aldus voorzitter Jerome Powell.

Voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse Federal Reserve heeft duidelijk gemaakt dat er geen plannen zijn voor een hardhandige aanpak zoals die van China tegenover cryptomunten tijdens een hoorzitting van het House Committee on Financial Services.

Op de vraag van de conservatieve Rep. Ted Budd van North Carolina of de Fed al dan niet op zoek is naar een verbod of beperking van het gebruik van digitale valuta's, antwoordde Powell dat er geen dergelijke intenties zijn.

Wel zei de centrale bankier dat cryptocurrencies (met name stablecoins) gereguleerd moeten worden:

"Het is niet de bedoeling om ze te verbieden, maar stablecoins zijn als geldmarktfondsen (soort van beleggingsfondsen met hoge liquiditeit), of ze zijn als bankdeposito's, maar ze vallen tot op zekere hoogte buiten het huidig regelgevingskader. Het is gepast dat ze gereguleerd worden."

De People's Bank of China verbood afgelopen vrijdag alle transacties en zakelijke activiteiten met cryptomunten, wat een kortstondige uitverkoop op de markt veroorzaakte.

Nu cryptomunten steeds prominenter worden in de Verenigde Staten, volgen waarnemers uit de sector de laatste ontwikkelingen op het gebied van regelgeving op de voet.

Tesla CEO Elon Musk adviseerde de Amerikaanse overheid onlangs om "niets te doen" aan de nieuwe activaklasse:

"Ik zou zeggen, doe niets. Laat het gewoon vliegen."

Op dit moment is de centrale bank van de Verenigde Staten nog steeds de kosten en voordelen aan het beoordelen van het creëren van een Central Bank Digital Currency (CBDC). Een rapport over de "digitale dollar" zal naar verwachting in de nabije toekomst worden gepubliceerd.

SEC verlengt vier Bitcoin ETF deadlines met 45 dagen

De Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten heeft de deadline van vier Bitcoin exchange-traded funds (ETF's) op vrijdag met 45 dagen verlengd, onder verwijzing naar de behoefte aan extra tijd om te beslissen of de aanvragen worden geaccepteerd.

De goedkeuring van vier ETF's - Global X Bitcoin Trust, Valkyrie XBTO Bitcoin Futures Fund, WisdomTree Bitcoin Trust en Kryptoin Bitcoin ETF - werd verschoven naar respectievelijk 21 nov., 8 dec., 11 dec. en 24 dec.

In haar officiële verklaring heeft de SEC uiteengezet:

"De Commissie is van mening dat het passend is om een langere periode aan te wijzen waarbinnen actie kan worden ondernomen op de voorgestelde regelwijziging, zodat zij voldoende tijd heeft om de voorgestelde regelwijziging en eventuele opmerkingen te overwegen."

Algemeen wordt verwacht dat de introductie van de eerste Bitcoin ETF door de SEC het activum zal doen stijgen naarmate een golf van traditionele beleggers de markt zou betreden. Gegevens van iShares onthullen dat de totale waarde van wereldwijde grondstoffen op de beurs verhandelde producten gelijk is aan $263 miljard, waarbij dit cijfer geen beleggingsfondsen omvat, die de waarde dichter bij $500 miljard zou kunnen brengen.

Bloomberg ETF-analisten voorspelden onlangs dat de SEC eind oktober een Bitcoin ETF zou kunnen goedkeuren, waarbij ze de Bitcoin futures ETF van ProShares als de meest waarschijnlijke kandidaat naar voren schoven. Het tweetal adviseerde ook dat de regelgevende instelling "meerdere tegelijk zou moeten toestaan om te voorkomen dat het wordt bevoordeeld."


02/10/2021 - 02u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram