30 oktober 2020

CEO van Binance ontkent beschuldigingen dat de exchange regelgeving zou omzeilen

Een gelekt document, zogenaamd van een Binance senior executive, schetst een plan om een ​​Amerikaanse dochteronderneming te gebruiken om toezichthouders te omzeilen. De CEO van Binance reageerde meteen op Twitter.

Changpeng Zhao, CEO van Binance, duwt hard terug tegen beschuldigingen dat de crypto exchange zijn Amerikaanse tak heeft opgezet om regelgeving te omzeilen en stiekem te profiteren van investeerders.

Volgens een artikel van 29 oktober van redacteur Michael Del Castillo van Forbes beweert de nieuwswebsite een ​​uitgelekte presentatie te hebben gekregen waarin de plannen van Binance om in de Verenigde Staten te opereren worden geschetst. Het document stelt dat in 2018 - voorafgaand aan de lancering van Binance.US - de crypto exchange bedoeld was om een ​​"Tai Chi -entiteit" op te richten in de VS om op te treden als een soort regelgevende bliksemafleider die zijn belangrijkste operaties tegen handhaving beschermde.

"Terwijl de toen nog niet nader genoemde entiteit activiteiten in de Verenigde Staten opzette om toezichthouders af te leiden met schijnbare belangstelling voor naleving, zouden er maatregelen worden genomen om de inkomsten in de vorm van licentievergoedingen en meer naar het moederbedrijf Binance te verplaatsen", aldus Castillo. "Ondertussen zouden potentiële klanten worden geleerd hoe ze geografische beperkingen kunnen omzeilen, terwijl technologische work-arounds werden ingevoerd."

In een reactie die ongeveer een uur na de publicatie van het artikel werd gegeven, betwistte Changpeng Zhao, of CZ, veel van de beweringen en verklaarde dat de bron - het gelekte document - 'niet door een medewerker bij Binance' was geproduceerd. Castillo geloofde dat voormalig werknemer Harry Zhou de presentatie had gemaakt.

"Binance heeft altijd binnen de grenzen van de wet geopereerd", aldus de CEO. "We erkennen het vermeende document niet."

CZ beweerde dat het feit dat het bedrijf exchanges heeft geopend in verschillende landen het bewijs is dat het bereid is om te voldoen aan het regelgevingskader "met de juiste licenties en toepassingen" en verklaarde dat Binance "een zeer sterke samenwerking heeft met vele opmerkelijke wetshandhavingsinstanties wereldwijd." Hij zei dat de activiteiten van Binance in de VS "zeer strenge beperkingen en operationele procedures hebben".

Het rapport van Forbes beschreef echter gelijkenissen tussen dit Tai Chi -plan dat naar verluidt in 2018 was bedacht en het traject van Binance.US, dat in september 2019 werd gelanceerd. De exchange is momenteel actief in 40 Amerikaanse staten.

Castillo verklaarde dat het document suggereerde dat de bedrijfsentiteit zou deelnemen aan het Cornerstone Program van het Amerikaanse Department of Homeland Security voor het opsporen van zwakheden in de financiële systemen om agentschappen af ​​te leiden, waaronder het Financial Crime Enforcement Network van het Amerikaanse ministerie van Financiën, of FinCEN en Office of Foreign Assets Control, of OFAC, de Securities and Exchange Commission, of SEC, de Commodity Futures Trading Commission, of CFTC, en het New York Department of Financial Services, of NYDFS. Volgens Forbes deed de Amerikaanse tak van Binance dit.

De eigendomsstructuur van Binance.US, beheerd door BAM Trading Services in San Francisco, is ook een mysterie. CEO Catherine Coley heeft beweerd dat er geen eigendomsbanden zijn met Binance - CZ zelf noemde Binance.US "een op zichzelf staande exchange" - maar Castillo meldde in het gelekte document dat BAM door zou gaan met het "licentiëren van trading en wallet -technologie" van de crypto exchange.

De presentatie riep de zakelijke entiteit ook op om virtuele privénetwerken of VPN's te gebruiken om de locaties van cryptohandelaren te verdoezelen en bestaande voorschriften te omzeilen. Burgers die in tien Amerikaanse staten wonen, kunnen Binance.US niet legaal gebruiken op dit moment, maar Binance Academy heeft een beginnershandleiding voor VPN's op haar website. CZ heeft ook gepleit voor de technologie op Twitter.

In reactie op de claims op Twitter zei CZ: "Iedereen kan een ‘strategiedocument’ produceren, maar dat betekent niet dat Binance ze volgt."


30/10/2020 - 04u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram