29 december 2021

Charles Hoskinson deelt plannen van Cardano (ADA) voor 2022

Charles Hoskinson legt uit hoe Cardano de belangrijkste problemen zal oplossen die het DeFi ecosysteem plagen.

Oprichter Charles Hoskinson van Cardano (ADA) heeft een 30 minuten durende video gepost waarin hij enkele van de grootste verwezenlijkingen van Cardano voor 2021 de revue liet passeren en enkele van de grootste plannen voor volgend jaar deelde.

"Er was een tweet uit 2020 waarin ik zei dat ik voorspelde dat we tegen volgend jaar duizenden dApps en honderden verschillende activa op Cardano zouden hebben en ik heb het in beide richtingen mis," zei Hoskinson.

Volgens hem zijn er in plaats van honderden nu meer dan twee miljoen assets uitgegeven op het netwerk van Cardano, waarvan de meerderheid naar verluidt NFT's zijn. Wat betreft de uitbreiding van gedecentraliseerde applicaties (dApps) op het netwerk, zei Hoskinson echter, "we moeten daar nog significante tractie zien." Hij beweerde dat dit te wijten was aan de vertraagde release van de Goguen update, die smart contracts introduceerde op het netwerk.

Cardano introduceerde de functionaliteit voor smart contracts op het mainnet met de Alonzo hard fork op 12 september. Minswap, de eerste gedecentraliseerde beurs die op het netwerk werd gelanceerd, had echter onmiddellijk te kampen met grote problemen.

Hoewel Hoskinson op Twitter heeft beweerd dat "er geen probleem is" en dat het probleem "volledig verzonnen" is, heeft het netwerk nog steeds geen betekenisvolle activiteiten gezien in de DeFi sector. Verschillende projecten hebben de lancering op het mainnet uitgesteld vanwege 'concurrency'. Desondanks betoogde Hoskinson dat 2021 een geweldig jaar was geweest voor Cardano in termen van adoptie. "We kijken naar twee miljoen mensen" en "duizenden ontwikkelaars" die Cardano gebruiken en erop bouwen, beweerde hij.

Enkele van de plannen voor volgend jaar omvatten het opbouwen van de instellingen die het netwerk in stand houden en het uitbreiden van de adoptie in Afrika. "Volgend jaar, wat er gaat gebeuren is dat een formele open-source structuur gevormd gaat worden, een beetje zoals Hyperledger voor Linux, en er zullen veel instellingen aansluiten," zei Hoskinson.

Wat de uitbreiding in Afrika betreft, is het doel voor Cardano om alle noodzakelijke tools te bouwen voor toegankelijke en conforme peer-to-peer leningen on-chain af te sluiten. Eén van de gevolgen hiervan zou zijn dat het banksysteem in Afrika, dat volgens Hoskinson soms "enorm roofzuchtig is en sommige van de slechtste mensen in staat stelt om aan de macht te blijven", volledig omzeild zou worden.

Hoskinson had ook een aantal negatieve dingen te zeggen over sommige trends en concurrerende projecten. Over de huidige staat van de crypto-industrie zei hij:

"Decentralisatie, dat is wat ons beloofd werd, en wat kregen we? Foto's van stenen die voor miljoenen dollars verkocht worden, ... , netwerken die beweren gedecentraliseerd te zijn, maar als ze niet meer werken, rommelt er iemand aan om ze weer op te starten."

Hoewel hij geen namen noemde, was zijn opmerking waarschijnlijk gericht aan Solana (SOL), een blockchain voor smart contracts die het afgelopen jaar meerdere netwerkonderbrekingen heeft gekend. In september, bijvoorbeeld, was er een incident waarbij het netwerk offline ging gedurende 18 uur, waarbij validators het netwerk moesten "samenstellen" en "herstarten" om het weer aan de praat te krijgen.

Volgens Hoskinson waren dit en de miljarden dollars die verloren gingen door hacks, bugs en diefstal in DeFi te wijten aan een heersende mentaliteit in opkomende industrieën "dat het beter is om de eerste te zijn dan de beste."


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram