Bitcoin

Charlie Munger uit bezorgdheid over de recente prijsverhoging van bitcoin

De vicevoorzitter van Berkshire Hathaway, Charlie Munger, heeft opnieuw gesproken over bitcoin in zijn meest recente verklaring.
cryptostheen 1 min lezen
Charlie Munger uit bezorgdheid over de recente prijsverhoging van bitcoin
Charlie Munger uit bezorgdheid over de recente prijsverhoging van bitcoin

In een recent interview met de Wall Street Journal sprak Charlie Munger, de bekende investeerder en vicevoorzitter van Berkshire Hathaway, zijn bezorgdheid uit over de recente stijging van de prijs van bitcoin (BTC), de grootste cryptocurrency ter wereld.

Toen hem werd gevraagd naar zijn gedachten over de snel stijgende waarde van bitcoin, gaf Munger toe: "Het baart me absoluut zorgen." Hij lichtte zijn fundamentele principes toe, die hij als essentieel beschouwt voor ieder opgeleid persoon. Deze principes zijn geworteld in de leer van Adam Smith, de grondlegger van de moderne economie, die benadrukt hoe belangrijk het is dat individuen hun bezittingen beter beschermen dan die van anderen.

Munger onderstreepte de centrale rol van munteenheden in het vergemakkelijken van de handel en het bevorderen van de beschaving. "Voor zover wij weten, is de enige bewezen weg van een jager-verzamelaarsmaatschappij naar een geavanceerde beschaving een robuuste valuta," merkte hij op. Hij wees op de verscheidenheid aan vormen die deze valuta kan aannemen, variërend van schelpen of maïskorrels tot gouden munten en beloften van banksystemen, zoals te zien is in de VS, Europa en het VK.

Desalniettemin uitte Munger zijn bedenkingen over de creatie van een "kunstmatige valuta" zoals bitcoin. Hij vergeleek het met het werpen van een "stinkende knikker" in een beproefd recept dat veel mensen goed heeft gediend. De opmerkingen van Munger weerspiegelen zijn voortdurend kritische houding ten opzichte van bitcoin en andere cryptocurrencies, die hij beschouwt als potentiële ontwrichters van het gevestigde financiële systeem.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.