19 mei 2021

China sluit banken en financiële bedrijven af van crypto-industrie

China heeft bedrijven in de financiële sector, waaronder betalingsbedrijven, een verbod opgelegd om cryptodiensten aan te bieden.

Drie verenigingen onder de centrale bank van China, de China Internet Finance Association, de China Banking Association en de China Payment and Clearing Association, hebben bijna toegegeven dat hun verbod op Bitcoin van zeven jaar geleden nog een ander verbod vereist.

Ze hebben financiële instellingen opgedragen zich niet in te laten met cryptotransacties en actie te ondernemen als ze vermoeden dat een transactie crypto gerelateerd is, met een ruwe vertaling waarin staat:

“Financiële instellingen, betalingsinstellingen en andere aangesloten eenheden moeten hun sociale verantwoordelijkheden effectief versterken. Ze mogen geen virtuele valuta gebruiken om de prijs van producten en diensten te bepalen, en mogen geen verzekeringsmaatschappijen onderschrijven die verband houden met virtuele valuta of virtuele valuta opnemen in de reikwijdte van de verzekeringsaansprakelijkheid. Ze mogen klanten niet direct of indirect andere diensten verlenen die verband houden met virtuele valuta, inclusief maar niet beperkt tot: klanten voorzien van de registratie van virtuele valuta, handel, clearing, afwikkeling en andere diensten; het accepteren van virtuele valuta of het gebruiken van virtuele valuta als een betalings- en afwikkelingsinstrument; het ontwikkelen van virtuele handelsdiensten met RMB en vreemde valuta; ontwikkeling van virtuele valuta -opslagmogelijkheden, bewaring, hypotheek en andere activiteiten; financiële producten uitgeven met betrekking tot virtuele valuta; gebruik van virtuele valuta als investeringsdoelen voor trusts, fondsen, enz.

Financiële instellingen, betalingsinstellingen en andere aangesloten eenheden moeten de monitoring van transacties effectief versterken, vertrouwen op mechanismen voor zelfdiscipline van de sector, het delen van risico-informatie versterken en het niveau van gezamenlijke preventie en controle van industriële risico's verbeteren. Als er aanwijzingen worden gevonden voor schendingen van wet- en regelgeving, moeten ze onmiddellijk beperkingen, opschortingen of acties aannemen in overeenstemming met de procedures. Beëindig relevante transacties, services en andere maatregelen en rapporteer aan relevante afdelingen; tegelijkertijd actief gebruik maken van multi-channel en gediversifieerde toegangsmethoden om de publiciteit van klanten en waarschuwingseducatie te versterken, en het initiatief nemen om te waarschuwen voor risico's in verband met virtuele valuta.

Bedrijven op internetplatforms mogen geen diensten verlenen zoals online werkruimtes, commerciële vertoningen, marketing en publiciteit, en betaalde omleiding voor virtuele valuta gerelateerde bedrijfsactiviteiten. Als er aanwijzingen voor gerelateerde problemen worden gevonden, zullen ze onmiddellijk rapporteren aan de relevante afdelingen en technische ondersteuning bieden voor gerelateerde onderzoeken."

Je kunt je eigenlijk voorstellen dat Hitler Stalin in machteloze woede met zijn vuist stoot tegen deze jonge nieuwe kinderen die het tv-figuur niet zien als een almachtige dictator, maar als een machteloze naakte keizer.

Winnie de Poeh, president Xi Jinping, raakte bijna geobsedeerd door het verbieden van Bitcoin zodra hij aan de macht kwam, te beginnen in 2014 met het verbieden van Alibaba om het als betalingsmiddel te accepteren.

In 2017 sloten ze een aantal in China gevestigde internationale cryptobeurzen, terwijl ze de hele tijd Bitcoin miners subsidieerden in een openlijk voorbeeld van oneerlijke handel.

Dat heeft gedeeltelijk de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China aangewakkerd, waarvan sommigen hoopten dat het een oponthoud moest krijgen, te beginnen met het openen van crypto exchanges.

Toch lijkt het nationalistische autoritaire regime van Xi voor het leven duidelijk geen interesse te hebben in vrije en eerlijke handel, en daarom gaat het door met zijn clownshow om "opnieuw" cryptocurrencies te verbieden wat ze zeven jaar geleden "verboden" hadden.

Eigenlijk zullen ze het blijven verbieden, want ze kunnen het gewoonweg niet verbieden. Een beetje entertainment dus, want bij elke ban bewijzen ze dat Bitcoin niet kan worden verbannen.


19/05/2021 - 12u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram