x Oud archief

China's UnionPay en Korea's Danal lanceren crypto betaalkaarten

cryptostheen 1 min lezen

De grote financiële dienstverlener China UnionPay, vergelijkbaar met kaartaanbieders zoals Visa en Mastercard, werkt samen met de Zuid-Koreaanse betalingsprovider Danal om crypto betaalkaarten te lanceren.

Danal’s crypto wallet Paycoin en zijn crypto token met dezelfde naam zullen de interface zijn voor de nieuwe, prepaid mobiele kaart. Paycoin heeft aangegeven dat gebruikers zowel de kaart als Paycoin kunnen gebruiken om goederen en diensten te betalen bij meer dan 30 miljoen UnionPay-handelaren in 179 landen en regio’s.

De PayCoin van Danal is een op blockchain gebaseerd systeem dat sinds 2019 in omloop is. Het heeft naar verluidt 760.000 geregistreerde gebruikers, met Gdac, Upbit, Huobi Korea, Liquid en Coinone als enkele van de meer prominente exchanges die het vermelden. Voorlopig bevindt het grootste deel van de gebruikers van PayCoin zich in Zuid-Korea, hoewel het bedrijf zijn zinnen heeft gezet om wereldwijd uit te breiden.

In een verklaring aan South China Morning Post benadrukte Danal CEO Park Sang Man de voordelen van de aanstaande kaart voor buitenlandse valuta en betalingen. De UnionPay-Danal-kaart ondersteunt stortingen en betalingen in zowel fiatvaluta als cryptovaluta.

Het nieuws over de nieuwe UnionPay-kaart komt ondanks China’s veel geadverteerde routekaart voor een door de centrale bank gesteunde digitale valuta, en afwisselend een vijandige houding ten opzichte van private cryptocurrencies.


5/11/2020 – 19u15
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.