18 maart 2021

Chinees bedrijf Meitu koopt nog eens $50 miljoen aan Ethereum, Bitcoin

Volgens het bestuur zien ze een grote adoptie van Ethereum, Bitcoin in China en landen uit Zuidoost-Azië. Bedrijven die als "conservatief" worden beschouwd, onderzoeken nu cryptocurrencies en blockchaintechnologie.

Het Chinese bedrijf Meitu kondigde onlangs een extra crypto-investering aan en kocht nog eens 16.000 ETH (ongeveer $28,4 miljoen) en 386 BTC (ongeveer $21,6 miljoen). Het bedrijf heeft kort na de aankoop van Ethereum en Bitcoin op 5 maart een netto-aankoop van $90 miljoen aan cryptovaluta verworven.

Een doel van $100 miljoen

Het bedrijf deed de extra aankoop via Miracle Vision, een dochteronderneming van Meitu, in lijn met hun cryptocurrency-investeringsplan. Het belangrijkste doel is het bereiken van een netto aankoopwaarde van ten minste $100 miljoen aan crypto, gebruikmakend van hun kasreserves, zodat het bedrijf binnenkort nog eens $10 miljoen zou kunnen toevoegen.

Op 5 maart kocht het bedrijf 15.000 ETH ($22,1 miljoen) en 379 BTC ($17,9 miljoen). Meitu heeft nu $50,4 miljoen in Ether en $39,5 miljoen in Bitcoin. De gebeurtenis volgt op de eerdere verklaring van het bedrijf over de devaluatie van contanten.

"Het bestuur is van mening dat cryptocurrencies voldoende ruimte hebben voor waardestijging en door een deel van hun schatkist toe te wijzen aan cryptocurrencies, kan dit ook dienen als diversificatie voor het aanhouden van contanten."

Het bedrijf is van mening dat digitale activa meer waarde hebben dan dalende fiat-valuta’s, waardoor ze in betere mogelijkheden als waardeopslag (store of value) veranderen.

We kunnen deze investering ook koppelen aan de toenemende gelduitbreiding in de VS. De VS hebben een wetsvoorstel aangenomen om 1,9 biljoen toe te wijzen aan een COVID-19 -hulppakket - in een poging om de Amerikaanse economie te 'genezen' met stimuleringscheques ter waarde van $1.400.

Dit betekent natuurlijk dat de Federal Reserve 1,9 biljoen Amerikaanse dollar zal moeten drukken. Maar een recent onderzoek wees uit dat ten minste 2 tot 5 Amerikanen de stimuluscheck zullen gebruiken om in Bitcoin te investeren.

De institutionele groei van cryptocurrencies

Bovendien schetste het bedrijf ook de groei van de acceptatie van cryptocurrencies door financiële instellingen over de hele wereld, aangezien industriereuzen zoals Tesla, Grayscale en MicroStrategy onlangs grote aankopen van crypto-activa hebben gedaan.

Volgens het bestuur gebruiken meer bedrijven in China en landen uit Zuidoost-Azië crypto. Zelfs bedrijven die als 'conservatief' worden beschouwd, onderzoeken nu cryptocurrencies en blockchaintechnologie, zoals:

  • Verzekeringen die crypto-investeringen doen
  • Traditionele investeringsfondsen die Grayscale volgen door cryptofondsen te lanceren
  • Beursgenoteerde bedrijven die cryptocurrencies toevoegen aan hun schatkist-reserves en zelfs overwegen om cryptobetalingen te accepteren
  • Banken die cryptohandel en bewaringsdiensten aanbieden
  • Regelgevers en beleidsmakers die licenties aanbieden voor crypto-beurzen

Het bedrijf waarschuwde zijn investeerders voor de inherente volatiliteit van de cryptomarkt. Evenals zou het bedrijf nog een aankoop kunnen doen - of hun cryptos kunnen verkopen, afhankelijk van de markt.


18/03/2021 - 03u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram