8 maart 2021

Chinees technologiebedrijf Meitu koopt $40 miljoen in Bitcoin en Ethereum

Meitu, het beursgenoteerde Chinese bedrijf met een marktkapitalisatie van $12 miljard, heeft voor $40 miljoen aan Bitcoin en Ethereum gekocht.

Een technologiebedrijf genaamd Meitu met zijn hoofdkantoor in de Chinese provincie Fujian, heeft aangekondigd dat het $40 miljoen aan cryptocurrencies heeft gekocht - $22 miljoen in Ether (ETH) en $17,9 miljoen in Bitcoin (BTC).

Het bedrijf dat bekend staat als smartphonefabrikant en softwarebedrijf voor selfie-apps en dat sinds 2016 is genoteerd aan de Hong Kong Stock Exchange en een marktkapitalisatie heeft van $11,76 miljard, maakte bekend dat het 380 BTC en 15.000 ETH heeft gekocht.

In een verklaring zei het 8 jaar oude bedrijf dat het bestuur ervan overtuigd is dat blockchain zou kunnen doen met financiën en technologie, wat mobiele telefoons deden met computers, internet en andere offline industrieën. "De Raad is van mening dat de blockchainindustrie nog in de kinderschoenen staat, analoog aan de mobiele internet -industrie rond 2005."

Het bedrijf voegde eraan toe dat het investeerde in Bitcoin en Ethereum, de twee grootste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie, omdat "cryptocurrency-prijzen in het algemeen nog steeds zeer volatiel zijn" en dat deze twee cryptocurrencies "de aandeelhouderswaarde op de lange termijn zouden vergroten".

En Meitu zei dat ETH een goede aankoop is als het ervoor kiest om zijn apps over te brengen naar blockchain. Als het ervoor kiest om dit op Ethereum te doen, kan het die ETH gebruiken om transacties te verwerken.

"De aanschaf van Ether is daarom een logische voorbereiding op beide initiatieven, aangezien de aangekochte Ether de gasreserve zou worden voor de potentiële dAPP ('s) van de Groep om in de toekomst te verbruiken, en ook zou worden gebruikt als tegenprestatie voor investeringen in blockchain gebaseerde projecten die Ether overwegen.”

De investering in Bitcoin van Meitu maakt deel uit van zijn strategie omtrent activaspreiding, gevoed door wat het bedrijf beschrijft als een 'groeiend momentum in het proces van consensusvorming'. Het heeft FOMO gekregen door te kijken naar verzekeringsmaatschappijen en fondsbeheerders die in blockchain investeren, en door te observeren hoe bedrijven het aan hun schatkist-reserves hebben toegevoegd of zelfs door crypto te accepteren als een vorm van betaling.

Meitu zei dat het vond dat de tijd rijp was, omdat traditionele banken nu handels- en bewaringsdiensten verlenen en toezichthouders licenties afleveren. Beide stappen vergroten het vertrouwen van investeerders in cryptocurrencies, vermelde het bedrijf.

Wanneer de aandelenmarkt opengaat, zal het duidelijk worden of Meitu's crypto-uitgaven het vertrouwen van investeerders in het bedrijf vergroten.


08/03/2021 - 01u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram