20 november 2020

Chinese staatstelevisie creëert hype rond Bitcoin voor miljoenen kijkers

Ondanks de afkeer van de Chinese overheid tegen cryptocurrencies (althans gedecentraliseerd), hebben de Chinese media onlangs duidelijk de opmerkelijk rally van Bitcoin vermeld.

Bitcoin heeft de afgelopen maand een mooie tijd gekend en steeg ongeveer van $11.000 naar een hoogtepunt rond $18.500. Deze stap werd gekenmerkt door een toename van het aantal vermeldingen van de cryptocurrency door de media, samen met prominente investeerders en beroemdheden.

Zoals opgemerkt door de prominente Chinese crypto-analist "cnLedger", deed CCTV, het officiële televisiekanaal van de Chinese Communistische Partij, gisteren een segment over Bitcoin vanwege de sterke stijging.

Volgens hem verduidelijkte het staatskanaal de prijs van Bitcoin die in vijftig dagen met 70 procent was gestegen, samen met de kracht van de fundamenten van de cryptocurrency:

De banner die te zien is in de afbeeldingen die de analist deelde, benadrukt de indrukwekkende prijsactie van Bitcoin van de afgelopen weken.

Deze laatste berichtgeving komt nadat CCTV cryptocurrencies in september had geshilled. Ze bespraken vervolgens Ethereum en noemden ze het als een toppresteerder op de markten voor cryptocurrencies, na Bitcoin, XRP en een aantal andere top-altcoins te hebben overtroffen.

Over de reden waarom dit het geval is, werd DeFi aangehaald, evenals de vrees voor inflatie in fiat-valuta's.

Het is onduidelijk of andere cryptocurrencies dan Bitcoin genoemd werden in dit nieuwste televisiesegment, maar velen zien dit als een teken dat retailbeleggers uiteindelijk de ruimte zullen betreden en de markt naar mogelijk nieuwe recordhoogtes zullen drijven.

Eerder deze week meldden gebruikers over de hele wereld dat de cryptocurrency trending was op Twitter, en de berichtgeving in de media in veel westerse landen dramatisch toenam.

In Mexico heeft Bitcoin zojuist de steun gekregen van een miljardair, ondernemer en investeerder.

David Puell, een on-chain analist, merkte op dat de Mexicaanse miljardair Ricardo Salinas Pliego onlangs tweette dat hij 10 procent van zijn liquide investeringsactiva in Bitcoin stopte vanwege zijn overtuiging dat de munt een bescherming is tegen beslissingen door overheden.

“Vandaag beveel ik THE BITCOIN PATTERN aan, dit boek is het beste en belangrijkste om Bitcoin te begrijpen. Bitcoin beschermt de burger tegen onteigening van de overheid. Veel mensen vragen me of ik Bitcoins heb, JA. Ik heb 10% van mijn liquide portefeuille belegd."

In een reactie zei Salinas Pliego dat de rest van zijn investeringsactiva momenteel in edelmetaal gerelateerde investeringen zitten, wat zijn twijfelachtigheid benadrukt om te investeren in activa die zijn gekoppeld aan fiat-valuta's.


20/11/2020 - 04u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram