19 mei 2022

Cloudflare gaat experiment met Ethereum nodes uitvoeren om een beter internet te bouwen

"Cloudflare gaat deelnemen aan het onderzoek en de ontwikkeling van de kerninfrastructuur die helpt Ethereum (ETH) veilig, snel en ook energie-efficiënt te houden voor iedereen," verklaarde het bedrijf.

Vooruitlopend op de langverwachte overstap van Ethereum naar een proof-of-stake netwerk, is Cloudflare, een bedrijf actief in cyberbeveiliging, van plan om de komende maanden Ethereum validator nodes te lanceren en tokens te vergrendelen.

Het bedrijf wil de energie-efficiëntie, het beheer en de snelheid van het PoS netwerk bestuderen als onderdeel van zijn inzet voor milieuduurzaamheid en om te helpen "een beter internet te bouwen".

Cloudflare is opgericht in 2010 en levert wereldwijd beveiligingsdiensten om klanten te beschermen tegen DDoS aanvallen.

Cloudflare zei dat het aan het experimenteren was met de "volgende generatie van web3 netwerken die Proof of Stake omarmen," met Ethereum als eerste in de rij voor het bedrijf.

In dit stadium lijkt het erop dat de samenvoeging en overgang naar een PoS consensusmechanisme (The Merge) gepland is om live te gaan in Q3 of begin Q4, behoudens verdere vertragingen, waarbij Cloudflare opmerkt dat dit zal leiden tot "aanzienlijke verbeteringen op het vlak van energie-efficiëntie" voor het netwerk.

Volgens een recent blogbericht, zal het bedrijf Ethereum validator nodes lanceren en stakes toewijzen - 32 Ether (ETH) vereist per node - in de komende maanden. Het specificeerde niet hoeveel nodes, of een specifieke startdatum:

"Cloudflare gaat deelnemen aan het onderzoek en de ontwikkeling van de kerninfrastructuur die helpt Ethereum veilig, snel en ook energie-efficiënt te houden voor iedereen."

"Deze nodes zullen dienen als een proeftuin voor onderzoek naar energie-efficiëntie, consistentiebeheer en netwerksnelheid," voegde het bericht eraan toe.

Het bedrijf zei dat de tests betrekking hebben op haar inzet voor het milieu en het helpen effenen van een pad "dat de duidelijke noodzaak om het energieverbruik van web3 technologieën drastisch te verminderen en de mogelijkheid om de web3 netwerken qua grootte te schalen en in evenwicht te brengen."

Cloudflare merkte op dat de aankomende upgrades van het blockchainnetwerk het energieverbruik aanzienlijk zullen verminderen, omdat het afstapt van het "uitdagende" proof-of-work model, dat de adoptie van web3 heeft mogelijk gemaakt, maar "niet goed schaalbaar is met de gebruikspercentages die we vandaag de dag zien."

"De energie die nodig is om een Proof of Stake validator node te laten werken is magnitudes minder dan een Proof of Work miner. Vroege schattingen van de Ethereum Foundation schatten dat het hele netwerk van Ethereum zo weinig als 2,6 megawatt aan energie zou kunnen gebruiken. Met andere woorden, het netwerk zal na de fusie 99,5% minder energie gebruiken dan vandaag."

Hoewel het bedrijf niet schetste op welk project het zich als volgende zal richten, plaagde het dat het zal samenwerken met partners in "cryptografie, web3 en infrastructuur van communities" in de toekomst.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram