14 januari 2021

Cloudflare neemt eerste stap naar een decentraal internet en omarmt Ethereum Name Service

De service-activiteiten van EthLink worden overgenomen door Cloudflare om de betrouwbaarheid en schaalbaarheid van toegang tot gedistribueerde webdomeinen op Ethereum te verbeteren.

Het Amerikaanse internet infrastructuurbedrijf Cloudflare heeft vandaag zijn uitstapje naar het gedistribueerde web aangekondigd en een samenwerking onthuld met de Ethereum Name Service (ENS) die ENS- en Interplanetary File System (IPFS) -domeinen breder toegankelijk zal maken.

Op 18 januari wordt de gedistribueerde webgateway-service die wordt beheerd door de Ethereum Name Service op eth.link in plaats daarvan omgezet naar een service die wordt beheerd door Cloudflare.

Volgens een ENS-blogpost is aan deze samenwerking het afgelopen jaar gewerkt en zal dit resulteren in een verbeterde uptime voor ENS- en IPFS-domeinen en een verbeterde schaalbaarheid voor de toekomst. De gateway van Cloudflare zal hypertext transfer protocol secure (HTTPS) naar dergelijke domeinen brengen voor verbeterde beveiliging.

"We hebben de service oorspronkelijk gemaakt met de hulp van Protocol Labs in 2019. Sindsdien is het gebruik zo sterk gegroeid dat het te veel werk voor ons is geworden om het te beheren", luidt het bericht van Branted Millegan, ENS Director of Operations.

"Als je het regelmatig gebruikt, heb je misschien gemerkt dat we de afgelopen maanden wat downtime hebben gehad (sorry daarvoor!). We zijn gefocust op het ontwikkelen van ENS, niet op het uitvoeren van infrastructuur, dus hebben we contact gezocht met Cloudflare. We hebben met hen samengewerkt om hen te helpen hun eigen soortgelijke service te ontwikkelen, waarop we eth.link zouden kunnen wijzen, en we zijn verheugd te zien dat deze tot bloei komt."

Het Ethereum Name System is een opzoekservice die is gebouwd op Ethereum smart contracts. Het biedt een gemakkelijkere manier om toegang te krijgen tot gegevens op de blockchain door een door mensen leesbaar domein te bieden voor wallets en websites, in plaats van de moeilijke alfanumerieke reeks die Ethereum-adressen bevat. Dat maakt het gemakkelijker om censuurbestendige informatie op de blockchain te delen en helpt ook om fouten door verkeerd getypte adressen te voorkomen.

Hoewel de ENS-adressen (zoals almonit.eth) toegankelijk zijn via speciale decentrale webbrowsers of apps die zijn uitgerust met een extensie zoals de MetaMask wallet, hebben standaardwebbrowsers er geen echte toegang toe. Als u echter ".link" aan het einde van het adres toevoegt (almonit.eth.link), wordt het voor iedereen zichtbaar. Dat is waar deze nieuwe Cloudflare-gateway binnenkomt, ter vervanging van de huidige eth.link-service die wordt beheerd door ENS.

"Door een gateway te bieden die speciaal is bedoeld voor het gedistribueerde internet, hopen we deze services voor iedereen toegankelijker te maken."

“Dus zijn we al volledig decentraal? Nee, maar we komen dichterbij en bouwen bruggen tussen opkomende technologieën en de huidige webinfrastructuur'', luidt Cloudflare's lange en technische beschrijving van de nieuwe service.


14/01/2021 - 03u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram