16 december 2020

CME kondigt Ethereum Futures contracten aan

De Chicago Mercantile Exchange (CME) kondigde woensdag aan dat het in februari 2021 een futures-contract zal lanceren voor Ethereum, 's werelds op één na grootste cryptocurrency.

Ethereum (ETH) heeft de uitbraak van meer dan $20.000 voor Bitcoin (BTC) op 16 december gevolgd, eventueel gestimuleerd door groot nieuws van de Chicago Mercantile Exchange (CME). De CME heeft vandaag aangekondigd dat het in 2021 Ether futures zal lanceren.

"Op basis van de toenemende vraag van klanten en robuuste groei in onze Bitcoin futures en optiemarkten, geloven we dat de toevoeging van Ether futures onze klanten een waardevol hulpmiddel zal bieden om deze groeiende cryptocurrency te verhandelen en af te dekken", aldus Tim McCourt, CME Group global head of equity index and alternative investment products.

"Ethereum is de op één na grootste cryptocurrency, zowel qua marktkapitalisatie als dagelijks volume. De introductie van beursgenoteerde Ether futures op onze beproefde, gereguleerde derivatenmarkt van de CME Group zal helpen om een voorwaartse curve te creëren zodat Ethereum-marktdeelnemers het prijsrisico beter kunnen beheren."

Dergelijk nieuws is een buitengewoon optimistische gebeurtenis voor de volwassenheid van de markt, omdat het de weg opent voor instellingen en andere partijen om naast Bitcoin ook in andere cryptocurrencies te handelen en te investeren. De BTC futures werden precies drie jaar geleden gelanceerd tegen de vorige hoogste prijs ooit in december 2017.

De prijs van Ether is de afgelopen 24 uur gelijk met Bitcoin gestegen en is momenteel onderweg naar een nieuw jaarlijks hoogtepunt boven $635. $ETH is nog steeds 50% minder waard dan op zijn allerhoogste prijs ooit rond $1400.


16/12/2020 - 21u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram