26 februari 2021

Coinbase heeft $230 miljoen aan Bitcoin op zijn balans

Crypto exchange Coinbase houdt sinds 2012 onder andere Bitcoin en Ethereum op zijn balans. Naar aanleiding van zijn beursgang heeft het nu onthuld hoeveel het daadwerkelijk vasthoudt.

Cryptocurrency handelsplatform Coinbase heeft ongeveer $230 miljoen in Bitcoin en $53 miljoen in Ethereum op zijn balans, volgens gegevens die donderdag zijn onthuld in de S-1 -aanvraag.

Het bedrijf heeft ook een reeks andere cryptocurrencies, waaronder $48,9 miljoen aan stablecoin USDC en $34 miljoen aan andere, niet-gespecificeerde munten. De altcoin holdings werden op 31 december 2020 door Coinbase gewaardeerd op $34 miljoen, maar zijn sindsdien mogelijk gestegen.

Hiermee wordt Coinbase vierde op de lijst van bedrijven die Bitcoin aanhouden als onderdeel van hun schatkist-reserve, volgens BitcoinTreasuries.org, een site die probeert in kaart te brengen hoeveel elk bedrijf aan Bitcoin bezit. Het komt achter business intelligence -bedrijf MicroStrategy, autofabrikant Tesla en investeringsmaatschappij Galaxy Digital. MicroStrategy en Tesla hebben het leeuwendeel, met respectievelijk $4,6 miljard en $2,6 miljard aan Bitcoin. Achter hen bezit Galaxy Digital ongeveer $134 miljoen.

Coinbase staat net voor het betalingsbedrijf Square, dat nu in totaal $220 miljoen in Bitcoin bezit, en het Bitcoin mining-bedrijf Marathon Patent Group, dat $150 miljoen aan cryptocurrency bezit.

Institutionele investeerders in Bitcoin // Bekijk meer: BitcoinTreasuries.org

In een blogpost op woensdag zei Brett Tejpaul, hoofd institutionele verkoop bij Coinbase, dat het bedrijf Bitcoin en andere cryptocurrencies op zijn balans heeft staan ​​sinds de oprichting in 2012. Hij zei dat het bedrijf van plan is om te blijven investeren in cryptocurrencies omdat het gelooft in het potentieel op de lange termijn van de algehele crypto-economie.

De investering van Coinbase in Bitcoin lijkt misschien relatief klein voor het bedrijf, vooral omdat het al zo lang Bitcoin vasthoudt (in 2012 kostte elke Bitcoin tussen $5 - $15). Een boekhoudkundig probleem biedt echter een reden waarom het bedrijf zijn aankopen tot een minimum heeft beperkt. Aangezien Coinbase geen investeringsmaatschappij is, zou het elk jaar eventuele dalingen in de waarde van zijn Bitcoin hebben moeten registreren (slecht weerspiegeld op zijn inkomstenoverzicht), terwijl het pas winst zou hebben kunnen boeken nadat het die Bitcoin had verkocht.

De recente Bitcoin bull run hielp Coinbase een winst van $322 miljoen op een omzet van meer dan $1,2 miljard in 2020 te behalen, waardoor de cryptocurrency-gigant in een sterke positie verkeert bij de voorbereidingen om zijn aandelen aan het publiek te verkopen in zijn aanstaande directe notering op de Nasdaq.

De cijfers, bekendgemaakt in een S-1 regelgevingsdossier, geven een eerste gedetailleerde kijk op de financiële prestaties van Coinbase, dat in 2012 werd gelanceerd als een gebruiksvriendelijke manier voor consumenten om Bitcoin te kopen, maar dat sindsdien een professioneel handelsplatform heeft toegevoegd met een verscheidenheid aan bankachtige diensten voor de snelgroeiende cryptocurrency-industrie. Coinbase zegt dat het $456 miljard aan levenslang handelsvolume op zijn platform heeft gezien.

Het bedrijf maakte in december voor het eerst bekend dat het van plan was om naar de beurs te gaan.

De winst van Coinbase in 2020 van $322 miljoen is sterk gestegen tegenover een verlies van $30 miljoen in 2019, waarbij de omzet in 2020 met 140% is gestegen ten opzichte van de $533 miljoen die het in 2019 binnenhaalde.

De sprong is niet verrassend, aangezien Coinbase het grootste deel van zijn inkomsten verdient aan handelscommissies, en de interesse in cryptocurrencies eind vorig jaar toenam toen de prijs van Bitcoin steeg van ongeveer $10.000 in september tot meer dan $30.000 tegen het einde van het jaar. Bitcoin handelt momenteel rond de $50.000.


Eenvoudig cryptocurrencies kopen in België of Nederland kan met Bancontact, iDEAL, creditcard of via SEPA banktransfer bij een online handelsplatform. Bij dezelfde website kunt u deze dan ook terug verkopen en/of verhandelen. Lees meer.

26/02/2021 - 03u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram