x Oud archief

Coinbase rapporteert naar schatting $1,8 miljard aan totale inkomsten voor Q1 2021

cryptostheen 2 min lezen

De in de VS gevestigde beurs Coinbase boekte een totale omzet van $1,8 miljard en een EBITDA (winst vóór belastingen, afschrijvingen en waarde-verminderingen) van $1,1 miljard. EBITDA vertegenwoordigt het bedrijfsresultaat van een bedrijf zonder enige boekhoudkundige aanpassingen, belastingen of rente op leningen.

Het netto-inkomen van de exchange ligt tussen $700 en $800 miljoen. De verwachte omzet van dit jaar is $7,2 miljard met een EBITDA van $4 miljard.

“Coinbase is letterlijk de meest winstgevende beurs ter wereld op elke markt en in elke regio”, tweette Thomas Lee van Fundstrat toen de inkomsten van Coinbase in het eerste kwartaal beter presteerden dan de traditionele beurzen zoals NYSE, NASDAQ, CBoE en ICE.

Ter vergelijking: vorig jaar bedroeg de EBITDA van Intercontinental Exchange (ICE), het moederbedrijf van NYSE en Bakkt, $7,8 miljard. Tegelijkertijd rapporteerde NASDAQ een winst van $1,3 miljard.

De financiële gegevens van Coinbase zien er momenteel sterker uit dan ‘s werelds grootste beurzen. Verder bedroeg de omzet van PayPal in het vierde kwartaal vorig jaar $6,1 miljard met een bedrijfsresultaat van bijna $1 miljard. Desalniettemin heeft Paypal 377 miljoen gebruikers in vergelijking met de 56 miljoen gebruikers van Coinbase.

Toch waarschuwde een onafhankelijke analist op Twitter, John Street Capital (alias), voor het nemen van Q1-waarden als referentie uit een kwartaal waar BTC in prijs verdubbelde en ETH met 150% steeg.

Effect op de prijs van COIN

De leidende Amerikaanse beurs zag tijdens de beoordelingsperiode een handelsvolume van $533 miljard.

De schattingen suggereren dat Coinbase 53 basispunten (bps) of 0,53% aan gemiddelde handelskosten verdient. Aangezien de handelskosten tussen 0,04% en 0,50% liggen, suggereerde de oprichter van FTX cryptocurrency exchange, Sam Bankman-Fried, dat “een aanzienlijk deel van die inkomsten niet afkomstig is van handelskosten, wat een primeur zou zijn”.

In hun eerste SEC-aanvraag had de beurs opgemerkt dat het 96% verdiende aan handelsinkomsten. Een aanzienlijk deel van de inkomsten kan dus afkomstig zijn van inkomsten uit mobiele apps, transactiekosten, bewaar- en beheerkosten, en inkomsten uit andere beleggingen.

Coinbase moet nog een volledig overzicht van de inkomsten publiceren. Sinds zijn debuut in januari is het gelijknamige token op FTX 300% gestegen, en de afgelopen twee weken meer dan 12%.

CBSE / USD (dagelijkse grafiek) – FTX // Bron: Tradingview

Volgens hun vorige rapport in midden maart, handelde COIN de eerste twee maanden van het jaar tussen $200 en $375 op particuliere markten. Het verwachte winstrapport had slechts een lichte invloed op de prijs van Coinbase pre-markt aandelen op FTX.

Het token handelde op $483 op het moment van schrijven, 0,50% lager dan de vorige dag.

Aandelen van Coinbase vanaf 14 april verhandelbaar op NASDAQ onder de ticker ‘COIN’


[mcrypto id=”8342″]

Eenvoudig cryptocurrencies kopen in België of Nederland kan met Bancontact, iDEAL, creditcard of via SEPA banktransfer bij een online handelsplatform. Bij dezelfde website kunt u deze dan ook terug verkopen en/of verhandelen. Lees meer.

07/04/2021 – 16u30
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.