x Oud archief

Coinbase schort de handel in XRP volgende maand op als gevolg van een rechtszaak tegen Ripple

cryptostheen 2 min lezen

Coinbase, één van de grotere cryptocurrency exchanges heeft vandaag aangekondigd dat het de handel in XRP, de op drie na grootste cryptovaluta qua marktkapitalisatie, zou opschorten nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission Ripple Labs ervan beschuldigde $1,3 miljard op te halen door de munt te verkopen in niet-geregistreerde effectenverkopen.

De prijs is met 55% gedaald sinds de SEC de rechtszaak aankondigde, van $0,51 naar $0,23. De munt is na het nieuws gisterenavond met 15% in waarde gedaald tot $0,23.

Coinbase voegt zich bij de groeiende lijst van cryptocurrency exchanges die de handel in XRP hebben opgeschort na Bitstamp, Beaxy, CrossTower, OKCoin en OSL. XRP staat nog steeds open voor handel op Binance, Kraken en Huobi.

Sinds het nieuws over de rechtszaak van de SEC aan het licht kwam, zijn verschillende fondsen zoals Grayscale gestopt met handelen in XRP, Jump Trading en Galaxy Digital zijn gestopt met het maken van markten voor XRP en Bitwise heeft alle XRP uit zijn fonds geliquideerd. B2C2 werd de laatste marketmaker die stopte met handelen in XRP.

De rechtszaak van de SEC beweert dat Ripple sinds 2013 $1,3 miljard aan XRP heeft opgehaald door middel van niet-geregistreerde effectenverkopen – en dit ook blijft doen. Ripple heeft 55 miljard XRP in escrow-portefeuilles, die het af en toe verkoopt om de prijs van XRP hoog te houden.

De SEC noemt Ripple’s medeoprichter Christian Larsen en CEO Brad Garlinghouse als verdachten. Ze “hielpen mee aan Ripple’s schendingen”, argumenteerde de SEC in haar aanklacht.

Ripple CEO Brad Garlinghouse heeft de aantijgingen weerlegd. Hij zei in een voorbereide verklaring: “De SEC heeft fundamenteel ongelijk als een kwestie van wet en feit.” Garlinghouse beweerde dat XRP een valuta is, geen investeringscontract, dus Ripple zou zich niet bij de SEC hoeven te registreren doordat het XRP verkoopt.

Ripple Labs heeft beloofd de rechtszaak te winnen. “We hebben gelijk en zullen deze strijd agressief strijden – en winnen – voor de rechtbanken om duidelijke regels te krijgen voor de hele industrie in de VS,” zei hij.

Update 4u00: Schorsing XRP handel op de Crypto.com app in de US

De SEC onthulde op 22 december 2020 een rechtszaak tegen Ripple en noemt XRP een ‘$1,3 miljard niet-geregistreerde effectenaanbieding’.


[cryptocurrency_widget type=”button-link” template=”inverted” color=”black” assets=”XRP~USD” url=”https://dutchcryptonews.com/coins/xrp/” target=”_self” markup=”{logo} {name} {price_to}” api=”cryptocompare.com” realtime=”true”]

29/12/2020 – 03u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.