XRP
XRP
$0,326278
0.00001611 BTC
Marketcap
$15.733.893.972
Volume (24h)
$1.066.371.841
Circulating Supply
48.343.101.197 XRP
Total Supply
99.989.535.142 XRP

XRP is een cryptocurrency met een prijs van $0,326278 en een totale marktwaarde van $15.733.893.972. De huidige marktprijs van XRP is met 1.11% veranderd in de afgelopen 24 uur. Het staat op nummer 7 van alle cryptomunten met een dagelijks volume van $1.066.371.841.

De laatste all-time high was $3,40 (January 7, 2018) en is sindsdien met 164,98% gedaald.

Wat is XRP?

Ripple is de verzamelnaam voor het cryptocurrency platform, waarvan het transactieprotocol eigenlijk XRP is, op dezelfde manier als Ethereum de naam is voor het platform dat de handel in Ether faciliteert. Net als andere cryptocurrencies is Ripple gebouwd op het idee van een gedistribueerd grootboeknetwerk, waarbij verschillende partijen moeten deelnemen aan het valideren van transacties, in plaats van één enkele gecentraliseerde autoriteit. Dat vergemakkelijkt transacties over de hele wereld en de overdrachtskosten zijn veel goedkoper dan die van Bitcoin. In tegenstelling tot andere cryptocurrencies, zijn transacties met XRP onmiddellijk en vereisen ze geen typische bevestigingstijd.

Ripple is oorspronkelijk opgericht door één bedrijf, Ripple Labs, en wordt daar nog steeds door ondersteund, in plaats van het grotere netwerk van ontwikkelaars dat de ontwikkeling van Bitcoin voortzet. Het heeft ook geen fluctuerende hoeveelheid van zijn valuta in omloop. Waar Bitcoin een continu groeiende pool heeft met een uiteindelijk maximum en Ethereum theoretisch geen limiet heeft, werd Ripple gecreëerd met al zijn 100 miljard XRP tokens. Dat aantal wordt gehandhaafd zonder mining en de meeste tokens zijn eigendom van en worden gehouden door Ripple Labs zelf - ongeveer 60 miljard bij de laatste telling. (2020)

Zelfs tegen de recent verlaagde waarde van ongeveer een halve dollar per XRP, betekent dit dat Ripple Labs momenteel ongeveer 20 miljard dollar aan cryptocurrency bezit (opmerking: De prijs crashte onlangs hard en kan veel minder waard zijn dan 60 miljard dollar tegen de tijd dat u dit leest). Het bedrijf heeft 55 miljard XRP op een geblokkeerde rekening staan, waardoor het tot een miljard per maand kan verkopen als het dat wil om nieuwe projecten en overnames te financieren. De verkoop van een dergelijk bedrag heeft een drastisch effect op de waarde van de cryptocurrency.

In werkelijkheid wil Ripple Labs de technologie achter XRP gebruiken om snellere banktransacties over de hele wereld mogelijk te maken. Terwijl Bitcoin en andere cryptocurrencies gebouwd zijn op het idee om financiële transacties te scheiden van de financiële organisaties van traditionele valuta's, is Ripple bijna het tegenovergestelde in alle opzichten. Het is dus niet gedecentraliseerd, gericht op zelfverrijking en heeft met zijn enorm aanbod weinig groeipotentieel op de lange termijn.

Amerikaanse SEC heeft Ripple aangeklaagd voor niet-geregistreerd effectenaanbod - https://www.sec.gov/news/press-release/2020-338

XRP Calculator

XRP

Meer informatie


 • Grafieken

 • Historische data

 • Markten

 • Sociale media

 • Nieuws

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick
* Currency in USD
Historical Price for XRP
DateOpenCloseHighLowVolume
XRP Markets
#SourcePairVolumePriceChangeUpdated

Overzicht cryptocurrencies (ranking)

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram