24 mei 2022

Computerwetenschappers onthullen snelle energie-efficiënte algoritmes voor Bitcoin mining

Quantum Blockchain Technologies Plc (LSE: QBT) heeft een nieuw algoritme onthuld dat de huidige hardware verbetert in Bitcoin (BTC) miningtoestellen.

In een persbericht verklaarde het durfkapitaalbedrijf dat de ontwikkeling heeft geresulteerd in de eerste twee zelf probleemoplossende (knowledge-based) algoritmes die de SHA-256 berekeningen kunnen regelen.

Een knowledge-based system (KBS) is een soort computerprogramma dat redeneert en gebruik maakt van gegevens en informatie die zich in hun databank bevinden. Het kan op die manier complexe problemen oplossen aan de hand van artificiële intelligentie en machine learning.

Volgens het bedrijf is het nu overgegaan op experimenten met Bitcoin miners via de standaardversie van het SHA-256 algoritme, waarbij ze real-time gegevens proberen te verzamelen om de bestaande database van het bedrijf te versterken.

Het team heeft ook een andere test uitgevoerd. De knowledge-based methode voor Bitcoin (BTC) mining die de inzet van een eigen ASIC-chip vereist.

Testresultaten moeten verhoogde snelheid en betere energie-efficiëntie bevestigen

Als de tests slagen, zal het de huidige Bitcoin miningmogelijkheden van commerciële ASIC-chips verbeteren. Theoretische analyses laten nu al verbetering zien, maar Quantum merkt op dat experimentele tests de resultaten moeten bevestigen.

Quantum bevestigde ook lopende tests op de quantumversie van het SHA-256 algoritme. Het bedrijf is van plan nog een patent in te dienen na theoretische bevestiging op basis van de resultaten.

Het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde bedrijf voegde eraan toe dat het een nieuwe mijlpaal had bereikt na het uitvoeren van simulaties op een "extreem verkleinde" gesimuleerde quantumversie van het SHA-256 algoritme. Deze simulaties zouden voor het eerst exacte resultaten hebben opgeleverd.

Integratie met commerciële computers

Quantum benadrukt dat het wil nagaan of het aantal beschikbare qbit in de volgende fase van commerciële quantumcomputers de volledige SHA-256 berekening aankan. De onderzoeksopdracht is gepland voor de komende twee maanden.

Over de publicatie van de latere resultaten heeft het bedrijf verklaard dat er geen specifieke tijdlijn is vanwege de complexiteit van de taak.

Tot slot kan de oplossing worden gezien als een belangrijke mijlpaal voor de crypto-industrie, gezien het feit dat Bitcoin mining onder de loep is komen te liggen vanwege het energieverbruik. Fabrikanten zijn echter in de loop der jaren overgegaan tot het verbeteren van de huidige hardware om de tekortkomingen in het energieverbruik aan te pakken.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram