x Oud archief

Concurrent van Tesla lanceert elektrische auto die Bitcoin en Dogecoin minen

cryptostheen 1 min lezen

De Canadese fabrikant van elektrische voertuigen Daymak heeft aangekondigd dat Spiritus, zijn nog te lanceren futuristische auto, het mogelijk zal maken om Bitcoin (BTC) en Dogecoin (DOGE) te minen terwijl deze geparkeerd staat.

Het 20-jarige bedrijf zegt ook dat het pre-order betalingen zal accepteren in verschillende cryptocurrencies, waaronder Cardano (ADA). Een crowdfundingcampagne voor de auto – die in maart van start ging – heeft het bedrag van $350 miljoen overschreden.

Daymak’s cryptocurrency-infrastructuur waarvoor patent is aangevraagd, wordt geïntegreerd in de gebruikersinterface van de auto.

Behalve dat het de eerste elektrische auto is die cryptomining wil toevoegen, streeft de veelzijdige Daymak Spiritus er ook naar om de snelste driewieler ter wereld te worden. De eerste leveringen zullen naar verwachting in 2023 van start gaan.

Daymak oprichter Aldo Baiocchi zegt dat zijn bedrijf een toekomst voor ogen heeft die wordt aangedreven door crypto:

“We stellen ons een toekomst voor waarin uw snelwegtol, uw parkeerplaats en uw drive-in bestelling direct met crypto worden betaald. Uw online facturen en uw bankzaken kunnen worden afgehandeld via hetzelfde softwareplatform, waarbij in crypto wordt betaald.”

Op Twitter toonde Tesla CEO Elon Musk onlangs interesse in het recyclen van warmte die wordt gegenereerd door cryptomining.

Vorige maand schortte de toonaangevende fabrikant van elektrische auto’s betalingen met Bitcoin op vanwege zogezegde milieuproblemen, met een duidelijke terugslag van de community als gevolg.

[mcrypto id=”8342″]

02/06/2021 – 01u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.