2 juni 2021

Concurrent van Tesla lanceert elektrische auto die Bitcoin en Dogecoin minen

De driewieler van Daymak vol met technologische snufjes zal onder andere in staat zijn om Bitcoin en andere cryptocurrencies te minen.

De Canadese fabrikant van elektrische voertuigen Daymak heeft aangekondigd dat Spiritus, zijn nog te lanceren futuristische auto, het mogelijk zal maken om Bitcoin (BTC) en Dogecoin (DOGE) te minen terwijl deze geparkeerd staat.

Het 20-jarige bedrijf zegt ook dat het pre-order betalingen zal accepteren in verschillende cryptocurrencies, waaronder Cardano (ADA). Een crowdfundingcampagne voor de auto - die in maart van start ging - heeft het bedrag van $350 miljoen overschreden.

Daymak's cryptocurrency-infrastructuur waarvoor patent is aangevraagd, wordt geïntegreerd in de gebruikersinterface van de auto.

Behalve dat het de eerste elektrische auto is die cryptomining wil toevoegen, streeft de veelzijdige Daymak Spiritus er ook naar om de snelste driewieler ter wereld te worden. De eerste leveringen zullen naar verwachting in 2023 van start gaan.

Daymak oprichter Aldo Baiocchi zegt dat zijn bedrijf een toekomst voor ogen heeft die wordt aangedreven door crypto:

“We stellen ons een toekomst voor waarin uw snelwegtol, uw parkeerplaats en uw drive-in bestelling direct met crypto worden betaald. Uw online facturen en uw bankzaken kunnen worden afgehandeld via hetzelfde softwareplatform, waarbij in crypto wordt betaald.”

Op Twitter toonde Tesla CEO Elon Musk onlangs interesse in het recyclen van warmte die wordt gegenereerd door cryptomining.

Vorige maand schortte de toonaangevende fabrikant van elektrische auto's betalingen met Bitcoin op vanwege zogezegde milieuproblemen, met een duidelijke terugslag van de community als gevolg.


02/06/2021 - 01u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram