18 juni 2021

Congreslid van Paraguay bevestigt legalisering van Bitcoin in juli

Het Zuid-Amerikaanse land sluit zich aan bij een groeiende groep van Bitcoin-fanaten in de regio. Een Paraguayaanse functionaris heeft bevestigd dat de wetgeving in juli komt.

Paraguay zal een voorstel onthullen die aansluit bij het succesverhaal van Bitcoin in El Salvador, zei een regeringsfunctionaris deze week.

Het Zuid-Amerikaanse land worstelt met een teruglopende economie en de pijnlijke gevolgen van het drukken van dollars in de VS. Maar functionarissen wenden zich tot Bitcoin om enkele van die bijwerkingen te compenseren en behoren zo tot de eerste landen die de tien jaar oude cryptocurrency ter wereld legaliseren.

Bitcoin als wettig betaalmiddel

Carlitos Antonio Rejala Helman, een afgevaardigde van de natie en lid van het congres in Paraguay, schreef gisteravond op Twitter:

"Dit is Paraguay. In juli maken we nieuwe wetgeving! #Bitcoin.”

De opmerking kwam als reactie op een tweet van de Paraguay Entertainment Group, het grootste entertainmentbedrijf van het land, dat zei dat het vanaf volgende maand Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Shiba Inu en Chiliz zou accepteren.

Helman heeft hierover verder geen commentaar of aanvullende informatie gegeven. In juni liet hij echter doorschemeren dat functionarissen mogelijk met PayPal werkten aan een Bitcoin gerelateerd project voor het land.

“Zoals ik lang geleden al zei, moet ons land hand in hand gaan met de nieuwe generatie. Het moment is gekomen, ons moment. Deze week beginnen we met een belangrijk project om Paraguay voor de ogen van de wereld te innoveren!”, zei hij destijds, terwijl hij de hashtags #Bitcoin en #PayPal aan het einde van zijn tweet toevoegde.

Met dit laatste nieuws voegt Paraguay zich bij verschillende andere landen in Latijns-Amerika die zich tot Bitcoin wenden of een grotere rol voor het activum in hun financiële systeem overwegen.

Zoals DutchCryptoNews eerder meldde, maken Mexicaanse senatoren, Panamese functionarissen en andere hooggeplaatste functionarissen uit Brazilië, Colombia en Argentinië stappen voor de snelle acceptatie en opname van cryptocurrencies. Maar ook in Afrika lijkt de adoptie een versnelling hoger te schakelen.


Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

18/06/2021 - 21u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram