9 november 2020

Crypto ATMs wereldwijd sterk toegenomen in 2020

Wereldwijd komt er bijna 1 crypto ATM - gebruikt om fiat-geld in cryptocurrencies om te zetten - bij per uur.

In 2013 zag de wereld het debuut van de allereerste Bitcoin-geldautomaat toen een bedrijf genaamd Robocoin een crypto ATM in een coffeeshop in Vancouver plaatste. Om zo klanten in staat te stellen fiat-geld te ruilen voor Bitcoins, en omgekeerd, zag de machine op de eerste dag $10.000 aan BTC verhandeld.

Nu we een maand verwijderd zijn van eind 2020, is het geschatte aantal crypto-geldautomaten over de hele wereld waarmee klanten Bitcoin (BTC) en andere altcoins voor contant geld kunnen kopen en verkopen, volgens CoinATMRadar ongeveer 11.694 crypto ATMs.

Crypto ATMs Installation Growth //CoinATMradar

Dit weerspiegelt een opmerkelijke stijging van het aantal crypto ATMs in vergelijking met vorig jaar. Het aantal crypto-geldautomaten eind 2019 werd geschat op 6372 automaten; nu we bijna afscheid nemen van 2020, is er een stijging van bijna 80%.

CoinATMRadar laat ook zien dat het aantal crypto-geldautomaten constant toeneemt met gemiddeld 23 automaten per dag, of bijna één nieuwe geldautomaat per uur.

De Verenigde Staten registreerden de snelste verspreiding in de wereld van crypto ATMs en hebben ondertussen het grootste aandeel crypto ATMs op hun grondgebied. Het aantal crypto-geldautomaten in de Verenigde Staten is gestegen van 4.213 geldautomaten in 2019 naar 9242 geldautomaten in 2020, een stijging van meer dan 50%. De Verenigde Staten zijn momenteel goed voor ongeveer 79,2% van het totale aantal crypto ATMs in de wereld.

Er is ook een groeiende diversiteit van de verspreiding van crypto-geldautomaten in de Verenigde Staten, met locaties in kleine winkels, winkelcentra, transportknooppunten en zelfs één in de Tesla Gigafactory.

De top vijf wordt afgerond met Canada, met 880 geldautomaten op de tweede plaats; het Verenigd Koninkrijk op de derde plaats met 268 machines; Hong Kong op de vierde plaats met 62 machines; en tot slot Colombia, dat onlangs grote belangstelling toonde voor het opzetten van crypto ATMs met 59 automaten.

Wat Afrika betreft, Zuid-Afrika bezette het leiderschap van het continent met zes machines, maar het moet voorzichtig zijn, aangezien Nigeria, de grootste economie van het continent, het afgelopen jaar een groeiende belangstelling heeft getoond.

Op het niveau van bedrijven die crypto-geldautomaten produceren, stond Genesis Coin op de eerste plaats ter wereld, waarbij het in San Francisco gevestigde bedrijf 4000 crypto ATMs over de hele wereld verspreidde, gevolgd door General Bytes met 3442 geldautomaten.

De aanzienlijke groei van het aantal crypto-geldautomaten in 2020 toont de groeiende interesse van zowel particuliere kopers als financiële instellingen, waaronder de financiële reus Paypal. Anderzijds Europa die de minste groei heeft gekend, komt als gekende laatkomers wellicht niet onverwacht.

We have a lot of work to do.


9/11/2020 - 4u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram