19 december 2020

Crypto handelsplatform Coinbase gaat naar de beurs en benaderd Goldman Sachs voor zijn IPO

De banden van de beurs met Goldman Sachs gaan helemaal terug naar Fred Ehrsam, die in 2012 samen met Brian Armstrong Coinbase oprichtte.

Digitale valuta exchange Coinbase heeft naar verluidt Goldman Sachs benaderd om de aanstaande beursgang te leiden - een stap die de aantrekkingskracht van cryptocurrencies voor een breder publiek zou kunnen versterken.

Onder verwijzing naar twee bronnen die bekend zijn met de kwestie, meldde Business Insider dat Coinbase naar Goldman Sachs vraagt ​​om de openbare aanvraag af te handelen. Er werden geen aanvullende details verstrekt.

Coinbase is al jaren gekoppeld aan Goldman Sachs via Fred Ehrsam, de medeoprichter van de beurs die eerder als handelaar bij de bank werkte. Business Insider meldt dat Ehrsam tussen 2010 en 2012 bij Goldman werkte voordat hij stopte om Coinbase op te richten met de huidige CEO Brian Armstrong.

Ehrsam verliet de beurs in 2017 maar behoudt een bestuursfunctie.

Het rapport verschijnt nu nadat Coinbase haar voornemens heeft genomen om openbaar te worden bevestigd in een conceptregistratie die naar de Securities and Exchange Commission (SEC) werd gestuurd. Op basis van de laatste waardering in 2018 was Coinbase $8 miljard waard. Crypto-analysebedrijf Messari zegt dat Coinbase na zijn beursintroductie (IPO) op $28 miljard kan worden gewaardeerd.

Coinbase - één van de duurste exchanges - is nog steeds populair onder veel nieuwkomers in de cryptowereld. Het platform heeft sinds de lente ook miljarden dollars aan institutioneel kapitaal binnengehaald, wat in grote lijnen samenvalt met de komst van het zogenaamde ‘smart money’.

Institutionele beleggers zijn tot nu toe waarschijnlijk de belangrijkste oorzaak geweest achter de recordrally van Bitcoin (BTC). De grootste en populairste cryptocurrency katapulteerde richting de $24.000 op weg naar nieuwe hoogtepunten.

Nu de cryptowaarderingen sinds begin 2018 naar hun hoogste niveau zijn gestegen, lanceert Coinbase zijn IPO op een geschikt moment in de evolutie van de markt. Geruchten over een openbare aanbieding van Coinbase doen al een tijdje de ronde, hoewel de plannen pas deze week werden geformaliseerd.

Net als andere financiële instellingen staat Goldman Sachs veel meer open voor het idee van cryptocurrencies dan een paar jaar geleden. Het bedrijf heeft onlangs een ‘worldwide head of digital assets’ aangesteld en is van plan de blockchain van JPMorgan te gebruiken voor nachtelijke repo-overeenkomsten (kortstondige leningen voor handelaars).

Vrijdag vertelde de investeringsbank zijn klanten dat Bitcoin en goud naast elkaar kunnen bestaan ​​onder dezelfde macro-hedge-strategie. Hoewel de bank zei dat de populariteit van Bitcoin geen bedreiging vormt voor de status van goud als ‘store of value', gaven ze toe dat er enige vervanging plaatsvindt.

“We zien geen bewijs dat de rally van Bitcoin de bullmarkt van goud kannibaliseert en geloven dat de twee naast elkaar kunnen blijven bestaan'', schreef het bedrijf.

"De recente ondermaatse prestaties van goud ten opzichte van de reële rente en de dollar hebben sommige beleggers bezorgd gemaakt dat Bitcoin goud vervangt als de inflatiehedge bij uitstek. Hoewel er wel wat vernieuwing plaatsvindt, zien we de stijgende populariteit van Bitcoin niet als een existentiële bedreiging voor de status van goud als de valuta van het laatste redmiddel."

Aangezien Coinbase een volwaardig bedrijf is dat een veelvoud aan diensten biedt aan zowel consumenten als instellingen, zou het worden van een beursgenoteerd bedrijf iedereen in staat stellen "in crypto te investeren zonder in crypto te hoeven investeren".

Alhoewel Coinbase waarschijnlijk zal worden onderworpen aan een ongekend niveau van controle door toezichthouders. Het bedrijf zal de last van transparantie en rapportage hebben die ongekend is in de cryptosector.

Op de beurs komen kan mogelijk zorgen dat Coinbase 'conservatiever' wordt en sommige van zijn initiatieven vertragen, anderzijds is het weer een dag verder in de sterk opkomende adoptie en het volwassen worden van de cryptocurrency-sector.


19/12/2020 - 03u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram