22 december 2020

Crypto handelsplatform uit UK gehackt en verliest naar verluidt $10 miljoen

De crypto exchange EXMO verloor ongeveer 5% van zijn activa bij een aanval, zo maakte het bedrijf net bekend.

EXMO, een in het Verenigd Koninkrijk geregistreerde cryptocurrency exchange met kantoren in Londen, Moskou en Kiev, is vandaag het slachtoffer geworden van een cyberaanval en verloor ongeveer 5% van zijn activa op hot wallets aan hackers, aldus het platform.

“We hebben een aantal grote opnames gezien sinds 21 december om 2:27:02 UTC. We zijn het incident nog aan het onderzoeken, maar vanaf nu toonde het beveiligingsauditrapport aan dat sommige hoeveelheden BTC, XRP, ZEC, USDT, ETC en ETH in de hot wallets van EXMO uit de centrale werden overgebracht '', aldus EXMO.

Volgens de publicatie maakten de getroffen hot wallets ongeveer 5% uit van de totale activa van de beurs. Tegelijkertijd zijn de fondsen die zijn opgeslagen in cold wallets normaal gezien veilig, benadrukte het platform.

Nadat de hack was ontdekt, heeft EXMO alle opnames opgeschort en tegelijkertijd zijn klanten aangespoord om tot nader order geen extra geld te storten.

“We vragen alle diensten en exchanges vriendelijk om alle accounts te blokkeren die zijn verbonden met deze wallets. Momenteel zoeken we de reden van het incident en zullen we deze lijst up-to-date houden”, voegde het handelsplatform toe.

Maria Stankevich, chief business development officer bij EXMO UK, merkte op dat het exacte bedrag aan gestolen fondsen nog steeds wordt berekend. Bovendien zei ze dat als sommige EXMO-gebruikers door de hack zouden worden getroffen, de beurs de schade zal vergoeden met behulp van zijn eigen verzekeringsfonds.

Ondertussen schatte analist Igor Igamberdiev van The Block de verliezen van EXMO op ongeveer $ 10,5 miljoen.

“We hebben vanmorgen aangifte gedaan bij de Londense politie en houden daar contact met het Cybercrime-team. We zullen ook een grondige veiligheidsbeoordeling uitvoeren die alle delen van onze systemen en gegevens omvat,” voegde EXMO toe.

Zoals eerder gemeld, werd de fabrikant van hardeware wallets Ledger blijkbaar ook gehackt, aangezien meer dan een miljoen van de e-mails van zijn klanten op een hackersite werden gelekt.


22/12/2020 - 03u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram