x Oud archief

Crypto marktkapitalisatie bereikt recordhoogte van $885 miljard - komt er een alt-seizoen aan?

cryptostheen 2 min lezen

De bull run werd vooral gevoed door het sterke momentum van Bitcoin en Ethereum. Hoewel veel alternatieve cryptocurrencies achterbleven bij BTC, was Ethereum één van de weinige die niet achterbleef op de opwaartse trend van BTC.

Na de rally blijft het sentiment rond de markt gemengd; sommige analisten zeggen dat er waarschijnlijk een lokale top is gevormd. Anderen geloven dat er een alternatief cryptocurrency-seizoen (altcoin season) in opkomst is.

Totale marktkapitalisatie van cryptocurrencies // Bron: Coinmarketcap.com

Hoe zou een altseason ontstaan?

Als de prijs van Bitcoin scherp corrigeert, neemt de kans op een altseason sterk af.

Altcoins verzamelen zich meestal wanneer Bitcoin consolideert na een grote rally. Dit patroon treedt meestal op omdat wanneer BTC stabiliseert, beleggers er vaak naar kijken om meer risico te nemen op de cryptomarkt.

Handelaren kunnen met een hefboomwerking in Bitcoin long of short gaan, maar als er een lage volatiliteit is, kan het financieringspercentage lastig zijn.

Het financieringspercentage (funding fee) voor futures is een mechanisme dat beurzen gebruiken om te voorkomen dat de markt sterk naar kopers of verkopers zwaait. Als er dus meer kopers op de markt zijn, moeten kopers verkopers elke acht uur stimuleren met een financieringsvergoeding.

Als zodanig, wanneer Bitcoin consolideert, heeft de altcoin-markt de neiging om een ​​toename in volume te zien.

Sommige handelaren denken dat Bitcoin in de nabije toekomst tijdelijk een piek kan bereiken. Een piek betekent niet noodzakelijk dat er een diepe correctie moet plaatsvinden. BTC zou kunnen consolideren en een lage volatiliteit kunnen aantonen terwijl het zich begint voor te bereiden op zijn volgende run.

Michael van de Poppe, een fulltime handelaar op de Amsterdam Stock Exchange, zei dat de kans op een tijdelijke Bitcoin-top toeneemt. Als dit gebeurt, zullen altcoins waarschijnlijk stijgen, de handelaar zei:

Daarnaast verklaarde een andere handelaar, bekend als “Altcoin Psycho”, dat de geschiedenis suggereert dat een Bitcoin-piek op de huidige niveaus waarschijnlijker wordt.

De “reversion clouds”, een momentumindicator die de belangrijkste weerstands- en ondersteuningsgebieden aangeeft, laten zien dat BTC zijn plafond nadert. De handelaar legde uit:

“Hier heb ik 90% van mijn crypto in Tether omgezet. Ik heb geen idee wat er daarna gebeurt. MAAR wat ik kan zeggen is dat de laatste keer dat BTC boven de reversion clouds was, was de top van 2018 bereikt. Nogmaals, ik heb geen idee wat er daarna gebeurt. Ik heb geen kortsluiting. Maar ik ben meer dan blij om hier winst te nemen.”

BTC / USD (dagelijkse grafiek) – BitMEX (Altcoin Psycho TV)

De marktkapitalisatie van cryptovaluta’s zou kunnen blijven stijgen

Er is echter een belangrijke factor die zou kunnen beslissen of een altseason op korte termijn floreert.

Als Bitcoin scherp begint te corrigeren zonder te consolideren, kunnen we op de altcoins zeer sterke bewegingen naar beneden zien.


[mcrypto id=”8342″]

03/01/2021 – 20u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.