26 juli 2022

Crypto Nieuws update (25/07/2022)

Het door krediet gedreven bloedbad teistert de cryptomarkt nog steeds, nu er meer duidelijkheid begint te komen over de onvermijdbare gebeurtenissen die het teweeg heeft gebracht.

Nu het stof begint neer te dalen in de cryptomarkt na een paar maanden van verwoestende mislukkingen van enkele van de meest prominente spelers in de industrie, begint er informatie naar buiten te komen over wat er mis ging.

Welkom bij onze nieuwsupdate. Hier vindt u het belangrijkste cryptonieuws van de voorbije 2 weken - door ons voor u samengesteld.

Wekelijkse update (week 28, 18/07/2022)

Celsius Network huurde nieuwe advocaten in voor een herstructurering en vroeg faillissementsbescherming aan. De 'Chapter 11' aanvraag verschafte meer duidelijkheid over de impact van de besmettingsgevaren in de cryptomarkt. Het Pharos USD Fund is de grootste niet-gewaarborgde schuldeiser, met een niet-gewaarborgde vordering van ongeveer $81 miljoen. Andere genoemde schuldeisers zijn ICB Solutions, Alameda Research, B2C2, en Covario AG.

Verder kondigde Blockchain.com aan dat het een verlies van $270 miljoen had genomen op een lening aan 3AC. Ondertussen kondigde BlockFi aan dat ze niet langer GBTC zouden aanvaarden als onderpand voor leningen. Onder de zogezegde goede Samaritanen die van de situatie gebruik willen maken om in te grijpen, de situatie te regelen en noodlijdende digitale activa te kopen, beweert Justin Sun, met zijn schijnbaar eeuwig diepe zakken, dat hij klaar is om in te grijpen met maximaal $5 miljard om worstelende cryptobedrijven over te nemen.

Op macroniveau wordt alles nog gecompliceerder nu de Amerikaanse CPI opnieuw bombastisch binnenkwam met 9,1%, 0,3% boven de verwachtingen. In reactie hierop positioneerden traders zich voor een renteverhoging van 100 basispunten tijdens de FOMC op 27 juli, maar uitspraken van de FED verstevigden de verwachtingen, waardoor ze nu zijn verdeeld in een renteverhoging van 75bps en 100bps tijdens de komende FOMC meeting.

Ondertussen verzwakken andere fiatvaluta's ten opzichte van de dollar, met als meest opvallende gebeurtenis in Forex in de afgelopen week dat de euro onder de dollar handelde.

Regulering blijft relevant. Met het vertrek van Boris Johnson uit de regering van het Verenigd Koninkrijk, zouden we kunnen zien dat het VK zijn plannen voor de regulering van cryptomunten uitstelt. Ook Brazilië stelt zijn stemming over een cryptowet uit tot na de presidentsverkiezingen van oktober. Zuid-Afrika kijkt ook naar de invoering van een regelgevend kader voor cryptocurrencies, terwijl de Zuid-Afrikaanse centrale bank experimenteert met een CBDC. De Bank voor Internationale Betalingen (BIS) heeft op maandag een rapport uitgebracht waarin landen wordt gevraagd om in de vroege stadia van het ontwerp van CBDC's samen te werken om het gemakkelijker te maken dat systemen over de grenzen heen werken. De Europese Centrale Bank (ECB) onderzoekt ook de invoering van een digitale euro, waarvan de onderzoeksfase naar verwachting in het najaar van 2023 zal zijn afgerond.

Kazachstan zal op 1 januari nieuwe belastingtarieven invoeren voor Kazachse cryptominers. Volgens de mining map van CBECI vertegenwoordigt Kazachstan 13% van de totale Bitcoin hashrate, en deze belastingtarieven zouden kunnen leiden tot verdere emigratie vanuit het oosten.

Cryptobeurs OKX heeft een licentie in Dubai bemachtigd en is van plan om een regionale hub in het gebied te openen, terwijl het ook zijn zichtbaarheid verhoogt door een sponsoring met Manchester City. Het Midden-Oosten is momenteel een hot topic in crypto, aangezien de "Saudis are max-bidding" meme een hoge vlucht heeft genomen op Twitter. Een recente enquête door KuCoin ondermijnt de meme echter, door op te merken dat het Saoedische sentiment de afgelopen maanden negatief is verschoven.

De verwijdering van aankoop- en verkoopkosten op BTC door Binance leidde tot wash trading, waardoor de cryptobeurs de handel tijdelijk vrijstelde voor de berekening van het VIP programma.

GameStop lanceerde zijn NFT platform in bèta deze week, en terwijl het nog steeds in live bèta is, heeft het platform al het totale NFT volume van Coinbase vlekkeloos ingehaald.

 • De prijs van Ethereum (ETH) steeg met 12% in de aanloop naar The Merge, terwijl Vitalik Buterin reageerde op proof-of-stake critici
 • Cryptominers in Texas staakten hun activiteiten tijdens de hittegolf, waarbij de hashrate van Bitcoin met 27% daalde
 • Ethereum schalingsoplossing StarkNet kondigt lancering van token aan
 • Helium (HNT) ontwikkelaars lossen netwerkprobleem op na vier uur durende storing
 • Het nieuwe wetsvoorstel in Paraguay kan het land in een hemel voor cryptominers veranderen
 • Dogecoin foundation directeur lanceert enquête over mogelijke DOGE hackathon dit jaar
 • Bitcoin miners verkochten 14.600 BTC in juni, een stijging van 4x ten opzichte van mei, duidend op capitulatie
 • Bitcoin miner Marathon Digital tekent meerdere deals om meer rekenkracht te bereiken
 • 140 miljoen SHIB vernietigt nu burn rate van Shiba Inu piekt naar 137%

Wekelijkse update (week 29, 25/07/2022)

Crypto uitleendienst Celsius start zijn faillissementsprocedure. Het failliete crypto handelsbedrijf Three Arrows Capital is $3,5 miljard verschuldigd aan schuldeisers, waaronder $2,3 miljard aan Genesis. Vauld heeft andere uitleenplatformen gevolgd in het stoppen van opnames.

Interessant genoeg kan Tesla een rol hebben gespeeld in de recente besmetting over de algemene cryptomarkt, omdat ze net bekend hebben gemaakt dat ze Bitcoin (BTC) ter waarde van bijna $1 miljard hebben verkocht in het tweede kwartaal, vlak voordat de markt crashte. Elon Musk onthulde dat hij nog steeds open staat om later meer te kopen.

Zoals gebruikelijk zien we veel activiteit op het regelgevende front. Het VK gaat toch verder met regelgeving die de bankregels uitbreidt naar cryptoactiva, terwijl Rusland een verbod op cryptobetalingen verruimt. Een congresgroep in de Verenigde Staten is verontrust over het energiegebruik van cryptomining. Ondertussen wordt een voormalige medewerker van Coinbase aangeklaagd voor handel met voorkennis, wat ertoe leidt dat de Amerikaanse toezichthouder minstens 9 tokens die genoteerd worden op Coinbase als effecten op de lijst zet.

De crypto-industrie blijft zich uitbreiden in Latijns-Amerika. Paraguay blijft Bitcoin miners aantrekken met zijn ontspannen energiesurplus en vriendelijke regelgeving, terwijl cryptobeurzen uitbreiden naar zowel Mexico als Peru.

Grote crypto kapitaalinvesteringen waren de laatste paar maanden relatief laag, maar we beginnen een lichte stijging te zien. FTX heeft verschillende cryptobedrijven gered tijdens de recente crisis en is nu in gesprek om fondsen te werven voor extra overnames. Blockchain 5ire haalt $100 miljoen op bij een waardering van $1,5 miljard, blockchain beveiligingsbedrijf Halborn haalt $90 miljoen op en gedecentraliseerde cryptobeurs Hashflow haalt $25 miljoen op bij een waardering van $400 miljoen.

Vitalik Buterin schatte dat Ethereum slechts ruwweg "55% compleet" zou zijn na de overgang naar proof-of-stake. Hij beschreef dat Ethereum zich in een "lange en gecompliceerde overgangsfase" bevond tijdens zijn presentatie op de vijfde editie van EthCC.

 • Bijna 60% van de elektriciteit voor Bitcoin miningtoestellen komt uit duurzame bronnen, volgens het Q2 2022 rapport van de Bitcoin Mining Council
 • Polygon kondigde de lancering aan van Polygon zkEVM
 • Matter Labs, het bedrijf achter de zero-knowledge rollup zkSync, is van plan om zkSync 2.0 in oktober te lanceren op het mainnet van Ethereum
 • Deflatiepeil van ETH zal naar verwachting bijna verdrievoudigen, netto uitgave kan -4,5% bereiken
 • Polygon (MATIC) werkt samen met Kaleido om de kracht van aangepaste blockchains naar ondernemingen te brengen
 • IOG geeft toelichting op voortgang Vasil hard fork op Cardano
 • Moeilijkheidsgraad van Bitcoin daalt nu cryptominers de hittegolf van Texas voelen

Dank u voor het lezen! Kom meer te weten in De Grote Crypto Nieuws update (11/07/2022) over wat er zich eerder afspeelde tijdens de zomerperiode van 2022.

Binnenkort terug dagelijkse nieuwsberichten en een wekelijkse update.

Nog geen account op het handelsplatform van Binance? Klik hier om u aan te melden en ontvang levenslang 20% extra korting op handelskosten


Join ons op Telegram!
Crypto Feed | Nieuws BE & NL

Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram