x Oud archief

Crypto Nieuws update 7 juli

cryptostheen 3 min lezen

Door onverwachte omstandigheden was Dutch Crypto News er even tussenuit, lees verder voor het belangrijkste crypto nieuws van afgelopen dagen.

BTC minen wordt “makkelijker” 

Onlangs is de difficulty rate of moeilijkheidsgraad van het Bitcoin blockchainnetwerk met maar liefst 28% gedaald, met andere woorden is er dus minder computervermogen of rekenkracht nodig om BTC te kunnen minen.

Aan de ene kant zou dit een positieve invloed kunnen hebben op de koers van BTC. Dit komt door het historische verband in hashrate ten opzichte van de koers.

Bitcoin mining moeilijkheidsgraad // Bron: Glassnode

De daling is een reactie op de aanhoudende migratie van miners uit China en het daaropvolgende verlies van de hashrate.

Voor miners die nog aan het werk zijn, zal de daling een soort van winstverhoging zijn – de moeilijkheidsgraad houdt automatisch rekening met veranderingen in de hashrate, waardoor het aantrekkelijker wordt om BTC te delven wanneer deze daalt.

Bitcoin miners die zich verplaatsen van locatie zullen naar verwachting pas over enkele maanden volledig terugkeren. In die tijd zal de mining difficulty waarschijnlijk weer toenemen naarmate de hashrate stijgt – meer concurrentie en meer computerkracht strijden om dezelfde vaste beloning (block rewards).

Het is een klassieke mantra onder Bitcoiners dat “de prijs uiteindelijk de hashrate volgt”.

Ethereum de nieuwe one to rule them all?

Dat het enthousiasme richting Bitcoin nogal is afgenomen in de afgelopen maanden is vast niemand ontgaan. Naast BTC hebben we een hoop altcoins een heftige correctie zien maken en wacht de gehele cryptomarkt gespannen af op wat ons te wachten staat. 

Eén van de opmerkelijke waarnemingen is toch wel de verhouding tussen BTC en ETH, de twee grootste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. 

Door grote nieuwe ontwikkelingen op het netwerk van Ethereum loopt de munt langzaam maar zeker in op Bitcoin en begint men zelfs in de institutionele wereld te speculeren over een nieuwe one to rule them all.

ETH / BTC (dagelijkse grafiek) – Binance // Bron: Tradingview

Of dat ook daadwerkelijk zal gebeuren is te zien in de ETH / BTC grafiek waarin één Ethereum token in Bitcoin wordt uitgedrukt. Op het moment van schrijven zal 1 ETH munt ongeveer 0,0684 BTC waard zijn wat een ratio aangeeft van 1 BTC voor 14,6 ETH.

Op 12 juni 2017 was ETH ten opzichte van BTC het sterkst en was de munt 0,1748 BTC waard. Dit gaf destijds een ratio van 1 BTC voor 6,77 ETH aan.

De totale hoeveelheid van de op één na grootste cryptocurrency op crypto exchanges is gedaald en onder de 18 procent terecht gekomen – dat is het laagste cijfer dat werd gemeten sinds november 2018.

Het on-chain analyseplatform Santiment gelooft dat door Ether (ETH) dat uit exchanges naar cold wallets werd verplaatst, houders en ontwikkelaars de kans op een grote ETH sell-off in de nabije toekomst hebben verkleind.

Grayscale koopt Cardano: ADA is nu de derde grootste holding van het fonds

Volgens een aankondiging afgelopen weekend heeft Grayscale – ‘s werelds grootste digitale vermogensbeheerder, de portefeuille van het Grayscale Digital Large Cap Fund aangepast “door bepaalde hoeveelheden van de bestaande holdings te verkopen in verhouding tot hun respectievelijke gewicht en de contante opbrengst te gebruiken voor de aankoop van Cardano (ADA).”

“Digitale valuta’s vormen een unieke kans voor beleggers om hun portefeuilles te diversifiëren, en bij Grayscale zijn we er trots op dat we onze beleggers toegang kunnen bieden tot toonaangevende cryptomunten via gereguleerde, vertrouwde productaanbiedingen.”

[mcrypto id=”8342″]

07/07/2021 – 20u00
Diego & Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.