9 augustus 2022

Crypto Nieuws update (8/08/2022)

Het Amerikaanse ministerie van financiën heeft Tornado Cash gesanctioneerd terwijl hacks verschillende projecten blijven teisteren. Verder was er verrassend weinig activiteit in de cryptocurrency industrie.

De prominente spelers die de afgelopen twee chaotische maanden het hardst zijn getroffen, zijn goed op weg met een herstructurering terwijl bedrijven uit de traditionele financiële sector meer interesse beginnen te tonen.

Welkom bij onze nieuwsupdate. Hier vindt u het belangrijkste cryptonieuws van de voorbije 2 weken - door ons voor u samengesteld.

Wekelijkse update (week 30, 1/08/2022)

Cryptobeurs CoinFLEX stelt een plan voor om depositohouders te compenseren, terwijl blockchainnetwerk Harmony nogal vreemde plannen heeft om ONE tokens bij te maken om slachtoffers van de Harmony Bridge hack van $100 miljoen te vergoeden. Ondertussen is de failliete crypto uitleendienst Voyager Digital getroffen met beschuldigingen van de Amerikaanse toezichthouder en de FDIC van het geven van "valse en misleidende" informatie over depositoverzekeringen aan klanten.

Terwijl de crypto uitleensector in puin ligt na de recente cryptocrash, gaan de zaken voor cryptobeurzen gewoon door. FTX US lanceert de handel in aandelen voor Amerikaanse gebruikers. Brazilianen blijven massale interesse tonen in het krijgen van meer blootstelling aan cryptomunten, nu de grootste digitale bank van Brazilië, Nubank, 1 miljoen klanten heeft bereikt voor zijn cryptodiensten na slechts één maand. De succesvolle integratie heeft bankgroep Santander Brazilië geïnspireerd, die van plan is om in de komende maanden een crypto handelsfunctie te lanceren.

Significante kapitaalverhogingen komen rustig terug nu het stof is neergedaald in de industrie. De provider van gedecentraliseerde domeinnamen, Unstoppable Domains, bereikt een totale waardering van meer dan $1 miljard door een verhoging van $65 miljoen, crypto risicokapitaalinvesteerder Variant haalt $450 miljoen op, blockchain start-up Aptos haalt $150 miljoen op bij FTX Ventures en Jump Crypto, en cryptominer Core Scientific haalt $100 miljoen op.

FTX is, zoals gewoonlijk, actief op het overnamefront, en praat nu over de aankoop van de Zuid-Koreaanse cryptobeurs Bithumb. Zijn CEO, Sam Bankman-Fried, heeft onlangs de kans omarmd om worstelende cryptobedrijven te 'redden', met Voyager Digital als zijn nieuwste doelwit. De failliete geldschieter noemt de voorgestelde bailout echter een 'low-ball bid'.

Ethereum maakt zich op voor de overgang naar 'The Merge', die zijn consensusmechanisme zal veranderen van proof-of-work naar proof-of-stake. De Ethereum Foundation is van plan om de upgrade op 19 september te doen, maar een definitieve testnet merge zal begin augustus voltooid worden. De overgang naar proof-of-stake zal Ethereum (ETH) miners overbodig maken, en we zien nu al dat prominente cryptominers Ethereum Classic (ETC) gaan ondersteunen, die op proof-of-work zal blijven draaien.

 • Voorraad in omloop van USDT begint te stijgen na drie maanden daling
 • 1,4 miljard Polygon (MATIC) tokens uitgegeven in slechts één uur, prijs reageerde met 6% daling
 • Na mislukte eerste poging, lanceert Lido (LDO) opnieuw voorstel voor gediversifieerde schatkistreserves
 • Aave heeft een voorstel goedgekeurd voor de lancering van GHO, een op crypto gebaseerde stablecoin
 • Ontwikkelaars van Aave (AAVE) stellen voor om de integratie met Fantom (FTM) te bevriezen, vanwege gebrek aan tractie en potentiële kwetsbaarheid
 • Solana DeFi protocol Nirvana lijdt onder exploit van meer dan $3,5 miljoen
 • Solana (SOL) wallets doelwit in laatste miljoenen dollar hack van meer dan 9 duizend unieke adressen

Wekelijkse update (week 31, 8/08/2022)

BlackRock, 's werelds grootste vermogensbeheerder, gaat nu cryptohandel aanbieden op zijn institutionele beleggersplatform via Coinbase Prime. Financiële dienstverlener Charles Schwab is de laatste om een aan crypto gekoppelde ETF te lanceren. Tegelijkertijd heeft vermogensbeheerder Brevan Howard de lancering van het grootste crypto investeringsfonds ooit getrokken, met meer dan $1 miljard aan activa onder beheer.

De betalingsgigant Block publiceerde zijn Q2 rapport en onthulde dalende inkomsten uit zijn cryptodiensten. De eeuwige Bitcoin (BTC) bull Michael Saylor verhuist binnen het bestuur van MicroStrategy van CEO naar een voorzittersrol om zich nog meer op Bitcoin te richten.

De institutioneel gerichte derivatenmarkt CME zal binnenkort BTC en ETH futurescontracten ook afhandelen in euro, terwijl FTX US van plan is opties te lanceren als aanvulling op zijn aanbod van aandelen.

We hebben de laatste tijd verrassend weinig activiteit gezien op de kapitaalmarkten. De meest opvallende gebeurtenissen zijn cryptobedrijf Chiliz die een belang van $102 miljoen koopt in de Digital Studio van FC Barcelona en wallet provider Ledger die van plan is $100 miljoen op te halen.

2021 zag een toename van speciale crypto overnamebedrijven, maar deze activiteit is drastisch vertraagd in 2022. We zouden binnenkort ten minste één SPAC fusie kunnen zien, aangezien het miningbedrijf Tomorrow Crypto een beursgang heeft aangevraagd. Ondertussen verdiende Riot Blockchain ongeveer $9,5 miljoen in juli voor het stilleggen van zijn miningtoestellen tijdens een hittegolf in Texas.

Hacks blijven de crypto-industrie teisteren. Hackers hebben de Nomad token bridge beroofd voor $190 miljoen door een veiligheidslek, de laatste in een lange reeks van bridge hacks met een totaal van meer dan $2 miljard in 2022.

Tenslotte heeft het Amerikaanse ministerie van financiën een sanctie opgelegd aan Tornado Cash, een Ethereum coinmixer. Tornado Cash werd ervan beschuldigd te zijn gebruikt voor het witwassen van meer dan $7 miljard aan digitale activa sinds de oprichting in 2019. In de aankondiging zet de regelgevende instantie de website van Tornado Cash en een lijst met Ethereum adressen op de zwarte lijst, waardoor Amerikaanse burgers de tool niet meer mogen gebruiken of transacties met deze adressen mogen verrichten.

 • Uniswap (UNI) heeft een voorstel ingediend om een in de Verenigde Staten gevestigde Uniswap Foundation op te richten, die $74 miljoen zal kosten
 • Vitalik: Gecentraliseerde USDC kan beslissen over de toekomst van omstreden Ethereum (ETH) hard forks
 • Lido community stemt in met tweede voorstel voor tokenverkoop aan Dragonfly Capital
 • White hat hackers hebben $32,6 miljoen aan tokens teruggegeven aan Nomad bridge
 • Ethereum gebruikers massaal naar Optimism (OP) voor lancering Aave liquidity mining
 • Near Protocol (NEAR) onthult inbreuk op wallets die mogelijk privé sleutels hebben blootgesteld

Dank u voor het lezen! Kom meer te weten in de vorige Crypto Nieuws update over wat er zich eerder afspeelde tijdens de zomerperiode van 2022.

Binnenkort terug dagelijkse nieuwsberichten en een wekelijkse update.

Nog geen account op het handelsplatform van Binance? Klik hier om u aan te melden en ontvang levenslang 20% extra korting op handelskosten


Join ons op Telegram!
Crypto Feed | Nieuws BE & NL

Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram