18 december 2020

Crypto partner van PayPal ‘Paxos’ haalt $240 miljoen aan investeringen op

De stablecoin-uitgever Paxos heeft ambitieuze plannen in de groeiende cryptosector, en haalt daarvoor $142 miljoen op in de laatste financieringsronde.

De in de Verenigde Staten gevestigde stablecoin-uitgever Paxos heeft $142 miljoen aan nieuwe financieringen opgehaald van investeerders, waaronder PayPal en Mithril Capital. Dat maakte Paxos donderdag bekend.

De Amerikaanse investeringsmaatschappij Declaration Partners, gesteund door miljardair David M. Rubenstein, leidde de financieringsronde met andere deelnemers, waaronder RIT Capital Partners plc., Ken Moelis, Alua Capital en Senator Investment Group. Eerdere Paxos-ondersteuners zoals RFE Ventures en Liberty City Ventures investeerden ook in deze financieringsronde.

Met het afsluiten van de $142 miljoen Series C-ronde heeft Paxos nu meer dan $240 miljoen opgehaald bij investeerders en geldschieters. In een reactie op de ontwikkeling merkte Charles Cascarilla, CEO van Paxos, op dat de fondsen het bedrijf zullen helpen bij het realiseren van zijn lopende plannen in de cryptosector, en voegde toe:

"Onze Series C -financiering zal ons helpen om de financiële marktinfrastructuur van de toekomst verder te bouwen en onze groei te versnellen. We willen de omvang van ons team verdubbelen, onze huidige productoplossingen uitbreiden en nieuwe producten bouwen die bedrijven nodig hebben. We zullen dit allemaal doen terwijl we ons voor 100% blijven inzetten voor regelgeving, betrouwbaarheid en veiligheid."

Paxos werkt aan het verkrijgen van een licentie om officieel als cryptobank te fungeren. Het cryptobedrijf onthulde dat zijn plan om een federaal gecharterde bank te worden deel uitmaakt van inspanningen die zijn gemaakt op het bouwen van infrastructuur voor de grootste ondernemingen en financiële instellingen ter wereld.

Het nieuws over de aanvraag van een bankcharter volgde op de hielen van het Paxos-partnerschap met de Amerikaanse betalingsgigant PayPal. Paxos biedt cryptohandel en bewaring aan als onderdeel van de plannen van PayPal om gebruikers in 2021 in staat te stellen cryptocurrencies te gebruiken als financieringsmiddel voor online betalingen.

Vóór de integratie met PayPal stond Paxos bekend om zijn PAX stablecoin en zijn gerelateerde oplossingen die valuta's zoals Binance USD (BUSD) mogelijk maken.


18/12/2020 - 01u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram