x Oud archief

Crypto whale maakt grootste Bitcointransactie ooit en betaald slechts $3 aan vergoeding

cryptostheen 1 min lezen

Nu de prijs van Bitcoin rond $13.000 blijft handelen, heeft één crypto wallet een Bitcointransactie van meer dan $1 miljard verstuurd.

Volgens on-chain -gegevens heeft een Bitcoin (BTC) -portemonneehouder meer dan 88.857 BTC verplaatst – ter waarde van ongeveer $1,15 miljard – voor een vergoeding van slechts 0.00027847 BTC, of ​​$ 3,58 op het moment van de transactie. De munten werden bevestigd in blok 654.364 op 26 oktober.

Volgens verschillende websites zouden de munten verzonden zijn vanaf een adres dat is aangeduid als een Xapo Bitcoin wallet. Omdat Coinbase Custody de institutionele activiteiten van Xapo in 2019 heeft overgenomen, is het mogelijk dat de $1,1 miljard in Bitcoin afkomstig was van de in de VS gevestigde beurs.

Deze transactie is de grootste beweging van elke cryptocurrency op fiatwaarde, waarbij de Bitfinex exchange het vorige record in april instelde. Het maakte 161.500 BTC over – destijds $1,1 miljard – voor een vergoeding van slechts $0,68.

Geen van deze transacties was eigenlijk de grootste hoeveelheid Bitcoin die ooit is verplaatst. Die eer gaat naar een transactie van 550.000 BTC die op 16 november 2011 door de Mt. Gox exchange werd verstuurd. Met een waarde van $1,32 miljoen op dat moment, zou dat bedrag aan Bitcoin vandaag voor meer dan $7 miljard kunnen worden verkocht.

Ongeacht de reden zouden deze transacties bij een bank onhaalbaar zijn. Hoewel een automatische overboeking, die dagen in beslag neemt, bij de meeste banken gratis zou zijn, zouden klanten te maken krijgen met dagelijkse en/of maandelijkse limieten.


[mcrypto id=”8342″]

27/10/2020 – 01u30
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, BelgiΓ« & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.