x Oud archief

Cryptobeurs Binance lanceert aandelen in de vorm van tokens, begint met de handel van Tesla

cryptostheen 2 min lezen

Het toonaangevende crypto handelsplatform, Binance, kondigde zijn nieuwste ontwikkeling aan in een persbericht dat werd gedeeld met DutchCryptoNews. Deze laatste innovatie lanceert verhandelbare aandelentokens die tot doel hebben een breder deel van het publiek in staat te stellen kapitaalrendementen op aandelen te behalen, inclusief potentiële dividenden, zonder volledige, traditionele aandelen te moeten aankopen.

Het eerste openbaar verhandelbare activum in de vorm van een Binance-aandelentoken is Tesla (TSLA), waarvan de aandelenkoers momenteel rond de $700 schommelt. In plaats van een volledig, traditioneel aandeel te kopen, waarvoor bewaring van een fysiek aandeelcertificaat vereist is, kunnen gebruikers slechts een honderdste van een Tesla-aandeel kopen, vertegenwoordigd door een digitaal token. Binance verklaarde:

“Elk digitaal token vertegenwoordigt één deel van de aandelen en wordt volledig gedekt door een bewaarportefeuille van onderliggende effecten die de uitstaande tokens vertegenwoordigen. Gebruikers kunnen fractionele tokens verhandelen.”

Een honderdste van een aandelentoken vertegenwoordigt daarom dezelfde fractie van een Tesla-aandeel, en de aandelenkoersen zullen worden verrekend in Binance USD (BUSD), een stablecoin gekoppeld aan de Amerikaanse dollar en uitgegeven door Paxos Trust Company. Aandelentokens zijn niet inwisselbaar voor aandelen.

Binance CEO Changpeng Zhao gelooft dat digitale aandelentokens een brug zullen slaan tussen traditionele beleggingsmarkten en cryptomarkten en de toegang tot aandelenmarkten zullen verbreden, wat zal resulteren in een “meer inclusieve financiële toekomst”.

Binance zei verder dat het in de toekomst meer tokenized aandelen zou vermelden op basis van de marktvraag.

Commissievrij beleggen in traditionele activa

De handel in de digitale aandelentokens is zonder commissie en het product is ontwikkeld in samenwerking met de gelicentieerde Duitse investeringsmaatschappij CM-Equity AG en het in Zwitserland gevestigde asset-tokenisatieplatform Digital Assets AG. Deelname aan hun handel staat niet open voor beperkte rechtsgebieden zoals China, Turkije en de Verenigde Staten, en een ‘Know Your Customer’-proces moet worden voltooid om in aanmerking te komen als handelaar in digitale aandelentokens op de beurs.

De service van Binance volgt de traditionele markturen. Het aandelentoken van Tesla volgt bijvoorbeeld de Nasdaq-markturen, vertelde een woordvoerder van Binance. FTX en Bittrex Global bieden daarentegen 24/7 tokenized aandelenhandel.

Op de vraag waarom de traditionele markturen moeten worden gevolgd, zei de woordvoerder van Binance:

“Aandelentokens worden volledig gebackt en de transacties worden in realtime uitgevoerd. Daarom volgt de handel in aandelentokens de traditionele handelsuren van de onderliggende aandelen.”

Het eerste kwartaal van 2021 van Binance was volgens een aankondiging op maandag buitengewoon sterk, met een groei van 260% in verhandeld volume en een toename van 346% in het aantal gebruikers. Ondertussen is het native token Binance Coin (BNB) van de beurs tot nu toe dit jaar met meer dan 900% gestegen.


[mcrypto id=”8417″]

Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

12/04/2021 – 15u30
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.