12 april 2021

Cryptobeurs Binance lanceert aandelen in de vorm van tokens, begint met de handel van Tesla

In tegenstelling tot traditionele aandelen, kan een aandelentoken bij Binance worden opgedeeld in kleinere, meer betaalbare eenheden, wat betekent dat meer gebruikers mogelijk kunnen profiteren van kapitaalrendementen op aandelen.

Het toonaangevende crypto handelsplatform, Binance, kondigde zijn nieuwste ontwikkeling aan in een persbericht dat werd gedeeld met DutchCryptoNews. Deze laatste innovatie lanceert verhandelbare aandelentokens die tot doel hebben een breder deel van het publiek in staat te stellen kapitaalrendementen op aandelen te behalen, inclusief potentiële dividenden, zonder volledige, traditionele aandelen te moeten aankopen.

Het eerste openbaar verhandelbare activum in de vorm van een Binance-aandelentoken is Tesla (TSLA), waarvan de aandelenkoers momenteel rond de $700 schommelt. In plaats van een volledig, traditioneel aandeel te kopen, waarvoor bewaring van een fysiek aandeelcertificaat vereist is, kunnen gebruikers slechts een honderdste van een Tesla-aandeel kopen, vertegenwoordigd door een digitaal token. Binance verklaarde:

“Elk digitaal token vertegenwoordigt één deel van de aandelen en wordt volledig gedekt door een bewaarportefeuille van onderliggende effecten die de uitstaande tokens vertegenwoordigen. Gebruikers kunnen fractionele tokens verhandelen."

Een honderdste van een aandelentoken vertegenwoordigt daarom dezelfde fractie van een Tesla-aandeel, en de aandelenkoersen zullen worden verrekend in Binance USD (BUSD), een stablecoin gekoppeld aan de Amerikaanse dollar en uitgegeven door Paxos Trust Company. Aandelentokens zijn niet inwisselbaar voor aandelen.

Binance CEO Changpeng Zhao gelooft dat digitale aandelentokens een brug zullen slaan tussen traditionele beleggingsmarkten en cryptomarkten en de toegang tot aandelenmarkten zullen verbreden, wat zal resulteren in een "meer inclusieve financiële toekomst".

Binance zei verder dat het in de toekomst meer tokenized aandelen zou vermelden op basis van de marktvraag.

Commissievrij beleggen in traditionele activa

De handel in de digitale aandelentokens is zonder commissie en het product is ontwikkeld in samenwerking met de gelicentieerde Duitse investeringsmaatschappij CM-Equity AG en het in Zwitserland gevestigde asset-tokenisatieplatform Digital Assets AG. Deelname aan hun handel staat niet open voor beperkte rechtsgebieden zoals China, Turkije en de Verenigde Staten, en een ‘Know Your Customer’-proces moet worden voltooid om in aanmerking te komen als handelaar in digitale aandelentokens op de beurs.

De service van Binance volgt de traditionele markturen. Het aandelentoken van Tesla volgt bijvoorbeeld de Nasdaq-markturen, vertelde een woordvoerder van Binance. FTX en Bittrex Global bieden daarentegen 24/7 tokenized aandelenhandel.

Op de vraag waarom de traditionele markturen moeten worden gevolgd, zei de woordvoerder van Binance:

"Aandelentokens worden volledig gebackt en de transacties worden in realtime uitgevoerd. Daarom volgt de handel in aandelentokens de traditionele handelsuren van de onderliggende aandelen."

Het eerste kwartaal van 2021 van Binance was volgens een aankondiging op maandag buitengewoon sterk, met een groei van 260% in verhandeld volume en een toename van 346% in het aantal gebruikers. Ondertussen is het native token Binance Coin (BNB) van de beurs tot nu toe dit jaar met meer dan 900% gestegen.

Nog geen account op het handelsplatform van Binance? Klik hier om u aan te melden en ontvang levenslang 20% extra korting op handelskosten


Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

12/04/2021 - 15u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram