17 april 2021

Cryptobeurs Binance verbrandt bijna $600 miljoen aan BNB

Binance Coin (BNB) zag vrijdag zijn 15e 'coin burn' tot nu toe. Volgens on-chain gegevens heeft Binance voor bijna $600 miljoen aan BNB tokens verbrand.

Cryptocurrency exchange Binance heeft net voor het weekend meer dan $594 miljoen aan eigen BNB tokens 'verbrand', een gebeurtenis die de grootste coin burn ooit markeerde die de cryptobeurs deed tot nu toe.

Maar het was niet zo dat Binance zijn eigen munt probeerde te pompen (door het aanbod te verminderen) of geld in brand te steken. Het ‘burn’-mechanisme is een integraal onderdeel van hoe BNB werkt, een mechanisme dat ertoe heeft bijgedragen dat de munt zelfs de op twee na grootste cryptocurrency is geworden.

$595 miljoen… weg ermee

Zoals uit de wallet-gegevens blijkt, heeft Binance vanmorgen meer dan 1.099.888 BNB verbrand, waarover CEO Changpeng Zhao tweette: "Stel je voor dat je een half miljard dollar verbrandt, wacht, je moet het jezelf niet voorstellen. Het gebeurt echt."

Het was de 15e coin burn in de geschiedenis van BNB en was gepland als onderdeel van de coin burn van januari tot maart 2021. Het kostte $595.314.380 aan BNB om deze voor altijd uit de omloop te halen en verminderde het totale aanbod van BNB van 170 miljoen naar 169 miljoen.

De oorspronkelijke voorraad van BNB was beperkt tot 200 miljoen tokens tijdens het eerste muntenaanbod. Destijds werden tijdens de ICO 100 miljoen tokens aan het publiek vrijgegeven, terwijl 80 miljoen werden toegewezen aan het team van oprichters en 20 miljoen aan durfkapitaal-investeerders.

Het verbrandingsmechanisme is ingevoerd om de geldwaarde van BNB in ​​de loop van de jaren te stabiliseren naarmate er meer munten op de markt worden vrijgegeven en BNB wordt gebruikt. Binance streeft er uiteindelijk naar om 100 miljoen tokens te verbranden.

Binance Coin (BNB) use-case

Oorspronkelijk bedoeld als een manier voor handelaren om handelskosten op Binance te betalen en andere munten te verhandelen met behulp van de Alt / BNB -paren, is BNB in ​​iets meer dan 3 jaar van zijn bestaan ​​uitgegroeid tot een marktkapitalisatie van $79 miljard.

Het begon als een ERC-20 token (d.w.z. op het Ethereum-netwerk) maar is sindsdien overgestapt naar de Binance Chain. Dit laatste ondersteunt echter geen smart contracts zoals Ethereum (ETH), wat resulteerde in de lancering van de Binance Smart Chain (BSC) in 2020 - een stap die BNB nog meer gebruiksscenario's opleverde voor gedecentraliseerde financiën (DeFi) - in de vorm van apps, yield farms, en DEX's (decentrale cryptobeurzen).

De BSC heeft sindsdien succes gekend. Volgens een rapport dat door Binance is gepubliceerd, bereikte BSC maar liefst 4,9 miljoen dagelijkse transacties (sinds 8 april). Dat is 300% meer dan het hoogste aantal dagelijkse transacties van Ethereum. Het rapport, geschreven door Zhao, beweerde verder:

"Binance Smart Chain speelde een belangrijke rol bij de groei van het aantal actieve DApp wallets (+ 639% in Q1 op alle blockchain-platforms), wat een gemiddelde van 105.000 dagelijkse actieve portemonnees opleverde, vergeleken met 458.000 dagelijkse actieve portemonnees voor de hele branche."

Het totale aantal unieke adressen op BSC heeft in slechts acht maanden 64 miljoen bereikt en er zijn meer dan 450 projecten bovenop de Binance Smart Chain gebouwd.


17/04/2021 - 01u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram