x Oud archief

Cryptobeurs Binance wordt onderzocht door Amerikaanse belastingsdienst

cryptostheen 1 min lezen

Cryptobeurs Binance wordt naar verluidt onderzocht door zowel het Amerikaanse ministerie van Justitie als de Internal Revenue Service in een kennelijke poging om illegale handelsactiviteiten van gebruikers in de Verenigde Staten te belemmeren.

Volgens een rapport van Bloomberg onderzoeken de twee overheidsinstanties Binance Holdings Ltd als onderdeel van een onderzoek naar Amerikaanse inwoners die cryptocurrencies gebruiken voor illegale transacties. Ambtenaren zoeken naar verluidt informatie van medewerkers en klanten bij Binance, maar niet al hun vragen zijn noodzakelijkerwijs gekoppeld aan beschuldigingen van wangedrag. Het rapport zei dat de informatie afkomstig was van niet nader genoemde bronnen die om anonimiteit vroegen vanwege de vertrouwelijke aard van het onderzoek.

Een woordvoerder van Binance zei dat het bedrijf hun wettelijke verplichtingen “zeer serieus nam en samenwerkte met toezichthouders en wetshandhavers”. CEO Changpeng Zhao, ook bekend als CZ, zei op Twitter dat de crypto exchange samenwerkte met de wetshandhavingsinstanties “om slechte spelers te bestrijden” in plaats van het doelwit te zijn van een mogelijk onderzoek.

In maart meldde Bloomberg dat de Commodity Futures Trading Commission ook Binance aan het onderzoeken was. Regelgevers bepaalden naar verluidt of in de VS gevestigde Binance-gebruikers cryptocurrency-derivaten op het platform kochten en verkochten. Destijds verwierp CZ het rapport op een vergelijkbare manier, en zei dat het “niet voldoende argumenten” had en ontkende alle beschuldigingen van wangedrag.

[cryptocurrency_widget type=”accordion” template=”info” color=”black” assets=”BTC~USD,ETH~USD,BNB~USD” start_expanded=”false” api=”cryptocompare.com” realtime=”false” animation=”disabled”]

De prijs van grote cryptocurrencies daalde toen het rapport bekend kwam. De prijs van Bitcoin (BTC) daalde van $50.950 tot $47.301, maar kon zich reeds herstellen boven het niveau van $50.000 op het moment van publicatie. Ether (ETH) kende een grotere prijsdaling van $3.917 naar $3.570, maar schitterde vandaag al snel in groene cijfers om te worden verhandeld boven een prijs van $4.000. Binance Coin (BNB), momenteel de derde cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, kreeg echter een nog grotere klop en daalde van $617 naar $544. Op het moment van schrijven is de prijs van BNB hersteld tot $610.

Just another day of FUD?

14/05/2021 – 13u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.